Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Мелітополі відкрито третій соціальний гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб

20 червня 2018 - 15:03

Під час робочої поїздки до Мелітополя голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь в урочистому відкритті нового гуртожитку. Реконструкція об'єкта була виконана в рамках довгострокової програми співпраці міської влади з Українським фондом соціальних інвестицій за підтримки уряду Федеративної Республіки Німеччини та фінансової участі Німецького банку розвитку KfW. В урочистостях також взяли Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччини в Донецьку Вольфґанґ Мьоссінґер та заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович.

Очільник регіону подякував за співпрацю всім присутнім.

- Завжди приємно приїжджати до Мелітополя, адже у вас дуже активна влада і тут сконцентрована найбільша кількість позитивних кроків у Запорізькій області. Мені не дуже подобається термін «переселенці». Всі ми – земляки та співвітчизники. І я вірю, що настане день, коли Донбас повернеться разом з вашими домівками. А поки що нашим завданням є створення гідних умов для всіх українців. Це стосується житла, дитсадків, шкіл та інших соціальних напрямків. Дякую всім, хто бере участь у цих проектах. Адже людяність не має національної чи територіальної приналежності, -  зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Приміщення під третій соціальний гуртожиток складається з 12 житлових кімнат, розрахованих на проживання 52 осіб, і окремих великих площ загального користування. Загальна площа, виділена під гуртожиток - 741,2 кв. м., у тому числі житлова площа - 339,9 кв. м. Для поселення заявлено 12 сімей чисельністю  50 осіб, з яких  19дітей.

Мікропроект з реконструкції приміщення під третій соціальний гуртожиток  реалізовано на засадах співфінансування: з боку інвесторів - 7,9 млн. грн. (планується збільшення фінансування до 8,74 млн. грн., у тому числі на забезпечення пожежної безпеки); з місцевого бюджету - 67 тис. грн. Крім цього, за рахунок коштів місцевого бюджету на суму 441,6 тис. грн. гуртожиток обладнано побутовою технікою, меблями, постільними речами. Проведено роботи з благоустрою прилеглої території. Питання поселення малозабезпечених сімей у гуртожиток вирішує організаційний комітет, який був створений на загальних зборах внутрішньо переміщених осіб на початку 2017 року. До його функцій входить прийом і розгляд заяв від переселенців, формування черговості і розподіл житла в соціальних гуртожитках.

Як повідомив Мелітопольський міський голова Сергій Мінько, в 2014 році місто Мелітополь прийняло 6500 переселенців із Луганської та Донецької областей. У 2015  в Мелітополі залишилися проживати 4500 внутрішньо переміщених осіб, серед яких 45 сімей гостро потребували підтримки з надання їм житла.

На початку минулого року, як перший результат спільної роботи органів місцевої влади та Українського фонду соціальних інвестицій, було відкрито перший соціальний гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб, що складається з шести кімнат на 13 осіб. У кінці 2017 року відбулося відкриття другого гуртожитку з 11 кімнат на 27 осіб.

За станом на червень 2018 року на обліку в Управлінні соціального захисту населення нараховується 2668 осіб, що мають статус ВПО, з них  712 дітей.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку