Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Шість запорізьких абітурієнтів склали ЗНО-2018 на максимальні 200 балів

25 червня 2018 - 09:02

Шість запорізьких абітурієнтів склали ЗНО-2018 на максимальні 200 балів

За кількістю учасників ЗНО, що отримали 200 балів за виконання сертифікаційних робіт з предметів зовнішнього незалежного оцінювання, Запорізька область посіла 9 місце разом із Вінницькою, Сумською, Чернівецькою (у 2015 році - 7 місце, у 2016 році - 8 місце, у 2017 році – 3 місце).

Як повідомили в Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, із шести 200-бальників – один випускник минулих років, по одному - випускники запорізьких  загальноосвітніх закладів: гімназії № 6, загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 103, колегіуму «Елінт», а  також по одному випускнику з територій області:комунального закладу «Веселівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2» Веселівської селищної ради, Бердянської гімназії № 3 «Сузір’я» Бердянської міської ради.

Найбільше балів на тестуванні отримано з хімії (троє учасників), по одному – з біології, історії України та математики.

Як повідомляє Український центр оцінювання якості освіти, на інформаційних сторінках учасників зовнішнього незалежного тестування з'явилися результати ЗНО з усіх предметів. Учасники можуть ознайомитися з результатами тестування, картками результатів і скан-копіями своїх бланків відповідей. Картки результатів і бланки відповідей з історії України, географії, фізики та хімії також розміщено на інформаційних сторінках.

У Центрі також повідомили, що таблиці переведення тестових балів у рейтингову оцінку за шкалою від 100 до 200 балів і таблиці відповідності тестових балів оцінкам рівнів навчальних досягнень за шкалою 1-12 балів опубліковано на сайті Українського центру в розділі "Предмети ЗНО".

У разі виникнення сумніву щодо правильності встановлення результату тестування учасник зовнішнього незалежного оцінювання може подати апеляційну заяву в письмовій формі до Українського центру оцінювання якості освіти. Апеляційні заяви щодо результатів зовнішнього незалежного оцінювання з історії України, географії, фізики та хімії можна подавати протягом п’яти  календарних днів із дня офіційного оголошення результатів ЗНО з певного навчального предмета, ураховуючи день оголошення (до 25 червня включно).

Інформаційну картку зі своєї інформаційної сторінки учасники зможуть роздрукувати з 22 червня. Цей документ, у якому вказано результати ЗНО з усіх предметів, є додатком до сертифіката ЗНО і подається до приймальних комісій під час вступу. Поштою інформаційна картка не надсилатиметься.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку