Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Діти з Луганської області оздоровилися на запорізькому курорті

23 червня 2018 - 12:03

За активного сприяння голови Запорізької обласної державної адміністрації Костянтина Бриля, міського голови м. Бердянська Володимира Чепурного, освітян регіону та об’єднання автоперевізників з 11 по 24 червня організовано безкоштовний відпочинок для учнів середніх та старших класів Тошківського навчально-виховного закладу на узбережжі Азовського моря в Бердянській школі-інтернаті. Це стало можливим завдяки тому, що запорізькі освітяни протягли руку допомоги дітям зі Сходу України. Цю ініціативу підтримали представники влади та просто небайдужі запоріжці.

У рамках проекту «Допомога йде» 30 дітей зі смт Тошківка Луганської області у супроводі представників Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації, Національної поліції, за спільної стратегічної ініціативи «Допомога Схід» командування Об’єднаних сил виїхали на відпочинок у табір «Україна єдина» до м. Бердянська.

Гості з території, наближеної до лінії зіткнення, розташувалися в затишних кімнатах і познайомилися з морем. Протягом усього відпочинку вони були залучені до різноманітної програми. Це перший проект щодо відпочинку дітей із території, наближеної до лінії зіткнення, який організовано в найкоротші терміни запорізькими освітянами.

Переважна більшість дітей побачили море вперше. Під час відпочинку діти відвідали дельфінарій «Немо», зоопарк «Сафарі», побували у Клубі юних моряків. Також дітей запросили до Міського палацу культури на «Фіксіки Шоу». Квитки на свято були надані у якості благодійної допомоги.

Діти побували в музеях міста, відвідали Бердянський краєзнавчий музей та зоологічний клуб «Неон».

Веселі розваги, дискотека, заняття йогою – все це дуже сподобалося нашим гостям, але найцікавіше – відпочинок на березі Азовського моря.

Яскраву розважальну програму подарували дітям представники Християнської Церкви Повного Євангелія Міжнародного Центру Євангелія. Протягом двох годин діти грали з аніматором, танцювали флешмоб, стрибали на батуті та насолоджувались смачною солодкою ватою.

Діти відвідали відкриття Всеукраїнського фестивалю  дитячої творчості «Топ-Топ», також їх було запрошено на традиційний фестиваль сім`ї «Щаслива родина – міцна країна», який відбувся у парку ім. П.П.Шмідта. Майстер-класи, аквагрим, різноманітні фотозони та карооке справили на дітей чудові враження.

Приємною несподіванкою для дітей стало запрошення на товариський футбольний матч від випускників Бердянської школи - інтернату, нині студентів Бердянського державного педагогічного університету.

Також гості відвідали дитячий оздоровчий центр «Червона гвоздика», де діти побували у басейні та провели іпотерапію.

Під час відпочинку гості мали можливість не тільки познайомитися з кращими куточками міста та відпочити на морі, а й  цікаво проводити час у Бердянській санаторній загальноосвітній школі-інтернаті.

Знайомство з живою природою – так можна назвати подорож, яка була запропонована нашим гостям. Комфортабельний автобус провіз дітей вулицями міста та вирушив до самого краю Бердянської коси, де природа захоплює своєю недоторканою красою. Під час екскурсій діти дізналися багато цікавих фактів з історії Бердянська та історичної забудови Бердянської коси.

Діти в будь-який час користувалися мережею Інтернет в сучасно обладнаних комп`ютерних класах, щоб поспілкуватися зі своїми рідними і друзями. Багато дітей цікавилися енциклопедіями та проводили час у читальній залі. Справжній захват у хлопців та дівчат викликала тренажерна зала «Атлант». Хлопці присвячували заняттям спортом в тренажерній залі та на спортивному майданчику. А дівчатам дуже сподобалася  виставкова зала, після відвідання якої вони відмітили для себе нові ідеї для  виготовлення власних поробок, вишивки, картин.

Не дивлячись на насичену програму, кожного дня наші гості відпочивають на морі.

Вже завтра, 24 червня, діти разом з керівником Тошківського навчально-виховного комплексу Луганської області вирушать до себе на батьківщину.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону