Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обсяги промислового виробництва нарощують темпи

2 липня 2018 - 12:55

За даними Головного управління статистики у Запорізькій області, у січні-травні 2018 року обсяги промислового виробництва в області в порівнянні з січнем-травнем 2017 року збільшились на 5,5%. Обсяги виробництва у травні 2018 року в порівнянні з травнем 2017 року збільшились на 6,6 %, а в порівнянні з квітнем 2018 року збільшились на 3,3%.

Зростання промислового виробництва у січні-травні 2018 року в порівнянні з січнем-травнем 2017 року було обумовлене збільшенням обсягів виробництва на підприємствах добувної та переробної промисловості на 5,3%, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря на 6,3%.

Загалом за січень-травень 2018 року у порівнянні з відповідним періодом минулого року відбулося збільшення обсягів промислового виробництва у всіх галузях промисловості, крім харчової промисловості та виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції.

Зростання обсягів промислового виробництва забезпечили текстильне виробництво, виробництво одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів на 14,8%, виготовлення виробів з деревини, виробництво паперу та поліграфічної діяльності на 12,2%, виробництво коксу та продуктів нафтоперероблення на 3,6%, виробництво хімічних речовин і хімічної продукції на 9,8%, металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, крім машин і устаткування на 9,5%, машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устаткування на 3,2%, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря на 6,3%.

У харчовій промисловості зменшилися обсяги виробництва на 3,6%, у виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції на 5,4%.

Промисловістю області за січень-квітень 2018 року було реалізовано продукції, товарів та послуг на суму 72 225,8 млн. грн. (у відпускних цінах без ПДВ та акцизного збору).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі