Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перевірка НАЗК не виявила ознак можливого незаконного збагачення головою облдержадміністрації

2 липня 2018 - 16:52

8 червня 2018 Національним агентством з питань запобігання корупції завершено повну перевірку електронної декларації поданої Костянтином Брилем за 2016 рік. За словами голови облдержадміністрації, перевірка була розпочата на підставі звернень громадських організацій та народного депутата України Вадима Кривохатька.

- Півтора року тривали перевірки, над якими працювала чимала кількість фахівців. Я щиро дякую НАЗК за повну та всебічну перевірку моїх декларацій. Адже розумію, що насправді вони здійснили титанічну працю. І все це, лише через те, що певні «активісти» можуть поливати брудом і намагаються цькувати тих, хто їм не до вподоби, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Отже, згідно з чинним законодавством відповідно до колегіального рішення Національного агентства з питань запобігання корупції:

- За результатами перевірки інформації, що внесена до декларації суб'єкта декларування на 2016 рік, та відомостей, отриманих від державних органів, з державних реєстрів та баз даних, порушень з боку суб'єкта декларування вимог статей 25 та 36 Закону «Про запобігання корупції» не встановлено.

- За наявною інформацією ознак можливого незаконного збагачення, передбачених статтею 3682 Кримінального кодексу України, за результатами перевірки не виявлено.

- Ознак правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення та статтею 3661 Кримінального кодексу України, не виявлено.

- За результатами перевірки на наявність конфлікту інтересів порушень не встановлено.

Як неодноразово наголошував Костянтин Бриль, всі його статки та доходи є прозорими. І йому немає чого приховувати від декларування. Що і підтвердила повна перевірка декларації, яка не виявила ознак незаконного збагачення в задекларованих ним статках та доходах.

По всіх суперечливих питаннях на адресу Нацагентства Костянтином Брилем були надані відповідні пояснення та документи, що підтверджують його слова. І більшість суперечностей в ході перевірки були зняті. Все це знайшло відображення у рішенні Національного агентства з питань запобігання корупції.

Окремі технічні недоліки, яки мали місце (невірно зазначена експертна оцінка майна, тощо) будуть виправлені Костянтином Брилем одразу ж після того, як Нацагентством буде надано відповідний технічний доступ до реєстру декларацій. Що також передбачено рішенням НАЗК.

- Хочу нагадати, що в травні 2017 року я написав рапорт про власне звільнення у запас з лав СБУ. І для мене це було дуже не простим рішенням, адже я ношу погони з 14 років. Та ховатися за званнями і тим самим паплюжити честь мундира ніколи не збирався. Оскільки сучасна Україна потребує чесних та прозорих декларувань перед суспільством – я  обрав свій шлях. Шлях відкритості. Тож, пішов у запас, аби на законних підставах оприлюднити свою електронну декларацію держслужбовця. Це - моє особисте рішення, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Також, враховуючи наведене, очільник регіону запропонував народному депутату та громадським активістам, з ініціативи яких було ініційовано перевірку, вибачитись. Адже звинувачення у незаконному збагаченні на його адресу лунали не просто до закінчення перевірки, і навіть до її початку.

- Найцікавіше те, що активність народного обранця стосується тільки роботи інших і аж ніяк не власних повноважень! Так, за даними ВГО «Комітет виборців України» мажоритарник із Запорізької області Вадим Кривохатько у червні не був зареєстрований на жодному з пленарних засідань Верховної Ради. Подібних прогульників у ВРУ нарахувалось дев’ять із 423. І це в той час, коли в парламенті ухвалювалася низка важливих рішень. Зокрема - прийняття законопроекту №7440 про створення Вищого антикорупційного суду. Тобто «борець з корупцією», член Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції народний депутат Вадим Кривохатько просто не прийшов та не взяв участі у рішенні щодо створення антикорупційного суду, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн