Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Литовський телевізійний проект «Національна експедиція» відвідав Запоріжжя

9 липня 2018 - 16:01

З 22 червня до 12 липня 2018 року в Україні триває унікальний литовський телевізійний проект «Національна експедиція». Цей проект існує вже четвертий рік і в ньому беруть участь відомі литовські історики, журналісти, представники шоу-бізнесу. Загалом команда експедиції складається із 43 осіб. Проект виконується на замовлення Національної телерадіокомпанії Литви, відзнятий матеріал транслюється литовським телебаченням, планується створити 25 телепередач.

Команда експедиції пливе Дніпром на історичному кораблі «Вітаутас Великий», таким чином сприяючи популяризації спільної історії Литви і України, знайомлячи глядачів з українською культурою, природними та історичними пам’ятками, сьогоденням, зміцнюючи литовсько-українські зв’язки.

Під час експедиції заплановані зупинки і відвідування Києва, Переяслав-Хмельницького, Канева, Черкас, Кременчука, Кам’янського, Дніпра, Запоріжжя, села Веселого і Херсона.

На острові Хортиця привітали литовську експедицію начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Артур Бойко та директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко.

- Хортиця є колискою запорізького краю, де є багато історичних пам’яток. На території нашої області вже виявлено чимало знахідок часів давньої та прадавньої історії, які за належної підготовки зможуть стати сенсаційними туристичними об’єктами. Запорізька земля має невичерпний потенціал, який свідчить: це не лише центр козацької культури, це центр розвитку давніх цивілізацій, про які ми ще маємо розповісти світові, - зазначив Артур Бойко.

Продюсер проекту «Національна експедиція» Едмундас Якилайтис наголосив, що власне проект триває упродовж 4-х років. Його маршрут проходив річками Немон та Висла, наразі він пролягає Дніпром. Щорічно у рамках проекту створюється від 20 до 30 серій документального кіно.

Цього року про Україну, в тому числі про Запоріжжя, планується відзняти 25 епізодів, в основу яких покладені реальні факти про справжню країну, її культуру, історію, природу, традиції.

Завершить експедиція свій маршрут в Одесі і Білгород-Дністровському.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність