Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбувся обласний фестиваль народної творчості «Срібна купальська роса»

9 липня 2018 - 16:36

У Запорізькій області пройшли традиційні народні святкування літнього обрядового циклу. Такі свята відроджують давні українські традиції, розвивають та  популяризують нематеріальну культурну спадщину Запорізької області, розвивають аматорське та декоративно-прикладного мистецтва, слугують розширенню творчих зв’язків між регіонами нашого краю та сусідніми областями.

Так, 6 липня на мальовничому березі річки Молочна, поблизу села Кутузівка Токмацького району Запорізької області відбувся обласний фестиваль народної творчості «Срібна купальська роса». Фестиваль, якому вже 11 років,  проходить за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

На початку свята відбулась традиційна хода під гаслом: «Усі на Івана Купала, щоб життя красивіше стало!».  На фестиваль приїхали творчі колективи та окремі виконавці з Херсонської та Запорізької областей (Вільнянський, Запорізький, Михайлівський, Пологівський, Приазовський, Чернігівський та Токмацький райони, Оріхівська міська ОТГ, м. Токмак). Родзинкою свята стали гастрономічні локації. Гран-прі у конкурсі на кращу рибну юшку виборола команда Токмацької райдержадміністрації.

Традиційною кульмінацією свята купальське багаття та фаєр-шоу від театру вогню «Магай» Запорізького району. Завершили програму гості фестивалю – група «DANCE–BAND» з м. Суми, а танцювальна програма тривала до світанку.

Також 6 липня на території Преображенської об’єднаної територіальної громади, біля річки Конки відбулося «Свято Івана Купала». Велике шоу за народними традиціями подарувало учасникам море позитивних емоцій та вражень. Глядачів та учасників світа  вразили величезні повітряні кулі, під час свята діяли дитячі розважальні майданчики, фуд-зони, містечко майстрів. Відбувся концерт аматорів та святкове дійство «Ця чарівна Купальська ніч». Найактивніші учасники заходу стрибали через вогнища та шукали цвіт папороті. Яскравий феєрверк, вогняне та фаєр-шоу доповнили традиційні народні забави. Під час свята подарунком стали  концертинародної артистки України Алли Кудлай та суперфіналіста телешоу «Х-фактор» і «Україна має талант!» Євгена Літвінковича.    

Святкові заходи різного масштабу на честь народного свята пройшли в багатьох районах та ОТГ області, в Запоріжжі на острові Хортиця.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни