Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація з захворюваністю на кір у Запорізькій області стабільна

10 липня 2018 - 11:31

Міністерством охорони здоров’я України запроваджено проведення безоплатної вакцинації від кору дорослих, які належать до груп ризику. Таке рішення прийнято у зв’язку зі зростанням захворюваності на кір серед дорослих. Зокрема, проведення обов’язкових профілактичних щеплень проти кору поширюється на групи, що проживають у спільному просторі: медичні працівники, працівники освітніх закладів та немедичні працівники закладів охорони здоров'я, представники силових структур (МВС, Міноборони, СБУ, Нацполіція, Нацгвардія, Держприкордонслужба, Державна служба охорони) та студенти навчальних закладів без обмеження віку.

Запорізький обласний лабораторний центр інформує громадян, що наразі в області не спостерігається критична ситуація щодо захворюваність на кір серед дорослих. З початку року в області по первинним діагнозам зареєстровано 286 випадків кору, в тому числі 170 дорослих та 116 дітей. Більше всього зареєстровано хворих у місті Запоріжжя (111 осіб), у Василівському районі – 106, в Оріхівському – 28, у всіх інших районах області кількість пацієнтів менше десяти. Показник захворюваності на кір з початку року склав 16,1 на 100 тисяч осіб, серед дорослих - 11,5 на 100 тисяч. Кількість госпіталізованих з початку року склала 59,8% (171 особа із 286).

За останній тиждень зареєстровано лише п’ять випадків кору в м. Запоріжжя та один у Запорізькому районі. Обмежувальні заходи щодо заборони відвідування дошкільних та шкільних навчальних закладів протягом тижня не впроваджувались.

У Міністерстві додають, для проведення імунізації груп дорослих в Україні вакцини є в наявності, завдяки запасам, що були закуплені за бюджетні кошти у попередні роки.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни