Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Німецький проект допомагає розбудовувати Пологівський госпітальний округ

11 липня 2018 - 12:51

Презентувати статистичні дані та перспективний план розвитку Пологівського госпітального округу, а також заручитися підтримкою голови облдержадміністрації до області прибули директор проекту «Зміцнення спроможності українських територіальних громад до прийняття внутрішньо переміщених осіб в Україні» Майк Маттес, радник цього ж проекту Вікторія Василенко, експерт проекту GIZ Штефан Дрегер, радник програми ULEAD з Європою Світлана Пхіденко. Вони провели зустріч з директором Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторією Клименко та головою Госпітальної ради Пологівського госпітального округу Романом Кравченком.

- Головною метою нашою зустрічі є представлення звітів про нашу роботу та презентація основних розробок в окрузі. І звичайно, ми сподіваємось на порозуміння та розраховуємо на підтримку обласної влади, - зазначив Майк Маттес.

Роман Кравченко окреслив коло питань, що наразі є проблемними і потребують першочергового вирішення. До них відносять: невизначеність остаточної структури закладів охорони здоров’я госпітального округу; недостатнє забезпечення кваліфікованими медичними кадрами; недостатнє забезпечення медичним обладнанням; відсутність згоди щодо перерозподілу існуючого обладнання між медичними закладами та бажання працювати в інших закладах в умовах реформування закладів охорони здоров’я госпітального округу; відсутність моделі фінансування взаємодії між закладами охорони здоров’я госпітального округу; відсутність представників  новостворених ОТГ у Госпітальній раді, адже створення деяких громад відбулося після її створення;  відсутність якісного дорожнього покриття на території госпітального округу та недостатнє  транспортне сполучення, що унеможливлює безпечне та швидке перевезення пацієнтів.

Присутній на зустрічі начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Артур Бойко подякував представникам делегації за конструктивний підхід до справи.

- Медична реформа для України виявилась важкою, тому ми спостерігаємо, як поступово на територіях починається впровадження новацій реформи. Кожне рішення, що ви приймаєте, має бути максимально обґрунтованим і, звичайно, відповідати потребам саме нашого населення. Всі ми розуміємо, що населення не вникає у суть справи, технічні чи фінансові аспекти, але хоче отримувати якісні послуги  близько від дому, - зазначив посадовець.

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторія Клименко висловила готовність підтримати та  надати допомогу з боку обласної влади задля вдалого впровадження медичної реформи на територіях.

Довідково. Наразі в області створено п’ять госпітальних округів: Запорізький, Бердянський,  Мелітопольський, Пологівський та Василівський. До складу Пологівського госпітального округу увійшли заклади охорони здоров’я, розташовані на територіях м. Токмак, Пологівського, Токмацького, Оріхівського, Гуляйпільського, Більмацького та Розівського районів. За даними Головного управління статистики, загальна чисельність постійного населення Пологівського госпітального округу становить 197880 осіб. Госпітальна рада цього округу була створена в минулому році, до її складу увійшли 29 членів. На останньому засіданні Госпітальної ради було затверджено рішення щодо співпраці з GIZ щодо розробки перспективного плану розвитку Пологівського госпітального округу.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність