Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Промисловий комплекс області стабільно демонструє зростання

12 липня 2018 - 09:46

За повідомленням Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, у січні-травні 2018 року збережено динаміку зростання у реальному секторі економіки регіону.

Промисловий комплекс області впевнено нарощує обсяги виробництва. За даними Головного управління статистики у Запорізькій області, приріст обсягу промислового виробництва в порівнянні з січнем-травнем 2017 року склав 5,5 % (6 місце серед регіонів, по Україні – 2,6 %).

Зростання відбулося в усіх основних галузях промисловості регіону. Так, виробництво продукції у машинобудуванні збільшилось на 3,2 %, в супутній металургійній галузі – на 9,5 %.

Крім цього, збільшилися обсяги у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів (на 14,8 %); добувній промисловості і розробленні кар’єрів (на 11,1 %); виробництві хімічних речовин та хімічної продукції (на 9,8 %); постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (на 6,3 %), виробництві коксу та продуктів нафтопереробки (на 3,6 %).

Негативну динаміку зафіксовано у:

  • виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (на 3,6 %), що обумовлено зменшенням виробництва у найбільш впливовому виді харчової промисловості (питома вага 57,8 %) – виробництві олії соняшникової нерафінованої (на 12,7 %), що пов’язано із зменшенням обсягів сировини;
  • виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (на 5,4 %), в основному, через зменшення виробництва на ПрАТ «БЕРТІ» (на 56,4 %), де тривають роботи з профілактичного ремонту основного обладнання.

Енергетичним комплексом області вироблено 21 млрд. кВт годин електроенергії, що на 3,1 % більше, ніж за січень-травень 2017 року.

Підприємствами області у січні-травні 2018 року вироблено 30,9 % загального обсягу електроенергії в Україні, 40,3 % – сталі, 33,7 % – прокату чорних металів, 21,1 % – чавуну.

Загальний обсяг реалізованої промислової продукції за січень-травень 2018 року становить 89,7 млрд. грн. (на 16,2 % більше ніж за січень-травень 2017 року) або 8,8 % загального обсягу реалізації по Україні (3 місце).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

 

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни