Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для завершення проектів перерозподілено кошти Державного фонду регіонального розвитку

18 липня 2018 - 13:43

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Віктора Скоблікова відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися коштом Державного фонду регіонального розвитку.

Кабінетом Міністрів України затверджено 25 проектів від Запорізької області на  загальну суму 195,3 млн. грн., а саме: 17 перехідних проектів, упровадження яких розпочато у 2016-2017 роках, з обсягом фінансування з Державного фонду регіонального розвитку 74,3 млн. грн.; два  проекти з розвитку спортивної інфраструктури – 52,8 млн. грн.; чотири  проекти з розвитку енергоефективності навчальних та медичних закладів – 41,4 млн. грн.; два проекти з розвитку соціальної інфраструктури, які відібрані на загальних підставах, – 26,8 млн. грн.

На сьогодні в область  з фонду фактично надійшло 109 млн. грн. (загальний фонд – 84,6 млн. грн., спеціальний фонд – 24,4 млн. грн.). Проведено касові видатки на суму 15,6 млн. грн. (14 %).

- Однак  кошти надійшли до облдержадміністрації лише 20 червня. Це значно зменшило строки виконання робіт до кінця бюджетного року. У зв’язку з цим здійснено аналіз стану проведення процедур публічних закупівель, укладання договорів та технологічних етапів проведення будівельних робіт, - повідомив Віктор Скобліков.

За результатами цього аналізу  щодо п’яти   проектів існує загроза не освоєння коштів у повному обсязі до кінця бюджетного року. Це стосується таких  проектів: реконструкції обласного протитуберкульозного диспансеру – у зв’язку з незадовільною роботою підрядної організації; реконструкції центральних очисних споруд КП «Водоканал» у м. Мелітополь –  є необхідність коригування проекту відповідно до сучасних технологій (торги тричі не відбулися); реконструкції басейнів у Запорізькій обласній школі вищої спортивної майстерності  - оскільки велика загальна вартість реалізації проекту в 2018 р.- 35,1 млн. грн.  та у Хортицькій національній навчально-реабілітаційній академії  - передбачений обсяг робіт на 2018 рік становить  23,8 млн. грн.; будівництво хірургічного корпусу обласної клінічної дитячої лікарні – необхідно провести уточнення технологічних рішень.

За результатами проведення процедур публічних закупівель наявною є економія коштів по проекту «Реконструкція мереж водозабезпечення села Малишівка Запорізького району Запорізької області» у розмірі 1 млн. грн.

З метою ефективного використання коштів до кінця бюджетного року члени комісії вирішили здійснити перерозподіл коштів ДФРР між проектами. Зокрема, зменшити обсяг фінансування на  шість проектів на 37 044,021 тис. грн. та збільшити на  цю ж суму  на  п’ять  проектів, що вже реалізуються. Щодо інших відібраних 14 проектів обсяг коштів залишається незмінним.

Зокрема, буде збільшено фінансування на такі проекти: реконструкцію обласного художнього музею; капітальний ремонт будівель Запорізької загальноосвітньої санаторної школи-інтернату №7 І-ІІ ступенів; реконструкцію будівлі Балабинської школи І-ІІІ ступенів – гімназії «Престиж»; капітальний ремонт та термомедернізацію з утепленням лікувального та поліклінічного корпусів Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні та капітальний ремонт дошкільного навчального закладу № 41.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Переглянути трансляцію можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=xUKVzGEkzhg

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров