Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За кошти державної субвенції буде придбано 28 житлових об’єктів для дітей-сиріт

12 липня 2018 - 13:43

У Запорізькій області з 2013 року діють обласні програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб із їх числа. На 2018 рік Запорізькій області виділено кошти державної субвенції в сумі 18 582 600 грн. на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб із їх числа за рахунок коштів державного бюджету, які будуть спрямовані територіям для освоєння.

Сьогодні відбулося засідання комісії з визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано надану цьогорічну субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам, яке провів заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін. Як повідомила начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Антоніна Матвєєва, на попередньому засіданні комісії були розглянуті пропозиції та документи, подані  Запорізькою міською радою, за якими прийнято рішення про розподіл субвенції на придбання житла для дітей-сиріт та осіб із їх числа та будівництва дитячого будинку сімейного типу. Загальна сума коштів державної субвенції, яку вже  спрямовано на ці цілі, становить 5 043, 289 тис. грн.

Наразі на розгляд комісії було подано 38 об’єктів-пропозицій для дітей-сиріт та осіб із їх числа з м. Токмак, м. Бердянськ, м. Мелітополь, м. Запоріжжя, Пологівського та Василівського районів, Комиш-Зорянської ОТГ.

За результатами засідання учасниками комісії прийнято рішення щодо розподілу коштів державної субвенції на придбання 28 житлових об’єктів на загальну суму 9 402, 309 тис. грн.

Довідково. За оперативними даними служб у справах дітей, в області на квартирному обліку перебуває 1415 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа у віці від 18 до 23 років. Загалом на первинному обліку служб перебуває 3716 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. За перше півріччя 2018 року на квартирний облік поставлено 61 дитину-сироту та дитину, позбавлену батьківського піклування, на соціальний квартирний облік - відповідно 33 дитини. Отримали житло за цей період 31 особа з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору