Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громади можуть отримати фінансову підтримку для створення ЦНАП

13 липня 2018 - 12:35

Розпочався другий раунд відбору учасників фази впровадження напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення у рамках програми «U-LEAD з Європою».

 «U-LEAD з Європою» є однією з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України з підтримки децентралізації, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами: Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією.

Одним з основних завдань програми є розширення прав і можливостей об’єднаних громад з  надання високоякісних послуг громадянам.

На сьогодні Департамент економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації плідно співпрацює з фахівцями програми щодо розбудови мережі центрів надання адміністративних послуг у регіоні.

Так, учасники програми отримують підтримку у створенні та модернізації до 600 ЦНАПів до 2020 року. Реалізація фази впровадження складається з чотирьох раундів, у кожному з яких візьмуть участь до 150 учасників.

У раунді програми можуть брати участь органи місцевого самоврядування територіальних громад з чисельністю від 5 000 до 50 000 жителів, а саме: об’єднаних територіальних громад; територіальних громад, майбутніх центрів ОТГ, які перебувають у процесі об’єднання; територіальних громад, які згідно з перспективним планом формування територій громад відповідної області є центром майбутньої ОТГ або належать до категорії міст обласного значення; також  громади можуть подавати спільні заявки за умови наявності укладеного між ними договору про співробітництво територіальних громад.

Учасники програми отримують як матеріальну допомогу – меблі, офісну техніку, програмне забезпечення для ЦНАП, так й інституційну  – розробку технічних завдань, консультації, тренінги для персоналу ЦНАП тощо.

У Запорізькій області з жовтня 2016 року по березень 2018 року реалізовано початкову фазу програми «U-LEAD з Європою», у рамках якої відкрито модернізований ЦНАП у Веселівській об’єднаній територіальній громаді. За інформацією Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, бюджет проекту розбудови ЦНАП у Веселівській об’єднаній територіальній громаді становив майже 2 млн. грн.

Довідково: Подати заявку на участь у раунді можна до 31 серпня 2018 року за посиланням:  https://tsnap.ulead.org.ua/zayavka-na-uchast/. Детальніше з умовами та правилами Раунду 2 можна ознайомитися за посиланням: https://tsnap.ulead.org.ua/raund-2/.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень