Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Органам української юстиції - 100 років

13 липня 2018 - 13:34

З нагоди 100-літнього ювілею української  юстиції у концертній залі ім. М.І. Глінки відбулися урочисті збори, у яких взяв участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

- Історія органів української юстиції пов’язана з історією зародження української державності. Біля її витоків стояла Українська Центральна Рада. Нині Мін'юст є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади із забезпечення реалізації державної правової політики і виконує чимало важливих завдань. Так, у 2017 році Кабінет Міністрів України ухвалив 2,5 тисячі рішень, кожне з яких було проаналізовано спеціалістами Міністерства юстиції. Стратегічними пріоритетами юстиції залишаються: забезпечення верховенства права; реалізація державної правової політики; мінімізація корупційних ризиків та поліпшення бізнес-клімату в Україні. Наша запорізька юстиція допомагає, щоб в області панувала соціальна справедливість. Як приклад можу навести останню ситуацію зі створенням антирейдерського штабу, який за сприяння органів юстиції унеможливив захоплення майна наших аграріїв. Загалом уже 100 років українська юстиція стоїть на захисті прав та інтересів людини і держави. Тож дякую вам за щоденну працю та відповідальність, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

З нагоди ювілею очільник регіону вручив нагороди представникам галузі. Так, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у реалізацію державної правової політики, забезпечення законності прав людини та з нагоди 100-річчя з дня утворення Міністерства юстиції медаллю «За розвиток Запорізького краю»  нагороджено начальника Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Сергія Васильцова.

Грамотою Запорізької обласної державної адміністрації нагороджено головного спеціаліста Запорізького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану ГТУ юстиції у Запорізькій області Наталю Гонтарюк; завідувача П’ятої Запорізької державної нотаріальної контори Вікторію Кисельову та головного спеціаліста відділу організації та контролю за виконанням рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Ірину Куприкову.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області