Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області триває державна атестація дитячих закладів оздоровлення

16 липня 2018 - 17:10

У місті Бердянську під головуванням заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна відбулося перше цього року виїзне засідання атестаційної комісії з проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, створеної розпорядженням голови обласної державної адміністрації.

У липні на відповідність державним стандартам оздоровлення та відпочинку дітей  перевірено дитячі заклади оздоровлення та відпочинку «Райський куточок», «Червона гвоздика», «Факел» та «Сонячний».

За результатами перевірки головою атестаційної комісії директорам дитячих закладів оздоровлення та відпочинку було вказано на ряд недоліків та висловлено  рекомендації щодо їх усунення. Едуард Гугнін звернув увагу  на необхідність безумовного дотримання державних стандартів з оздоровлення та відпочинку дітей. За даними Департаменту, мережа дитячих закладів оздоровлення та відпочинку нараховує 540 дитячих оздоровчих закладів, з них: 32 позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку (з них три заклади санаторного типу); 508 пришкільних таборів з денним перебуванням (у тому числі 305 мовних). Загалом заклади оздоровлення та відпочинку Запорізької області приймають дітей з усіх областей України, а також дітей з Донецької та Луганської областей, які проживають на лінії зіткнення.

У 2018 році 11 дитячих закладів («Одіссей», «Вогник», «Салют», «Зміна», «Лісова пісня», «Лазурна райдуга», «Юність»; «Чайка»; «Червона гвоздика»; «Райський куточок»; «Факел») подали документи для проходження державної атестації. Зазначимо, що атестаційна комісія, яка була створена при облдержадміністрації, має право проводити державну атестацію тільки, у разі якщо дитячий заклад відкрито територіальним органами Держпродспоживслужби в Запорізькій області та місцевими органами виконавчої влади.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також