Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область готується до відзначення Дня незалежності України

17 липня 2018 - 09:49

Запорізька область готується до відзначення Дня незалежності України

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації затверджено План обласних заходів щодо підготовки та проведення відзначення 27-ї річниці незалежності України.

Центральні урочистості та театралізований концерт з нагоди Дня незалежності України заплановано провести у м. Запоріжжя 22 серпня за участю керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, учасників антитерористичної операції, волонтерів, представників політичних партій, громадських організацій, інтелігенції, духовенства.

Безпосередньо у день свята - 24 серпня  в обласному центрі відбудеться виставка військової техніки, урочистий марш військових підрозділів Запорізького гарнізону і правоохоронних органів, святковий концерт і народні гуляння.

Документом доручено забезпечити проведення урочистих заходів, мітингів, демонстрацій у містах обласного значення, районних центрах, інших населених пунктах області, а також  покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховання видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у XX столітті, учасників Революції Гідності та антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Традиційно 23 серпня відзначатиметься  День Державного Прапора України. З цієї нагоди відбудеться урочиста церемонія  підняття Державного Прапора України у м. Запоріжжя та загальнонаціональна хвилина мовчання в пам’ять про загиблих воїнів – захисників України.

Крім цього, заплановано підняття Державного Прапора України на найвищій точці Запорізької області – вежі телевізійного ретранслятора у сел. Комиш-Зоря Більмацького району.

У рамках підготовки місцевим органам влади слід забезпечити проведення благоустрою населених пунктів, упорядкування об’єктів культурної спадщини, пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховання видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у XX столітті, загиблих учасників Революції Гідності, антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях;  активізувати роботу з проведення  інформаційних, наукових, просвітницьких, культурних та інших заходів, присвячених історії здобуття Україною незалежності та 27-й річниці цієї знаменної події, з нагоди 100-річчя відродження української державності, враховуючи значення Української революції 1917 - 1921 років для проголошення Україною незалежності у 1991 році, а також вшановуючи тисячолітню історію національного державотворення.

У місцях постійної або тимчасової дислокації військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України рекомендовано провести святкові концерти, виступи художніх колективів, демонстрації фото- та відеоматеріалів, присвячених мужності та героїзму українських солдатів у зоні проведення антитерористичної операції.

Представникам релігійних конфесій запропоновано провести молебні за  Україну.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 

 

Читайте також

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни