Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький рибоохоронний патруль: підсумки піврічної роботи

18 липня 2018 - 08:45

Запорізький рибоохоронний патруль: підсумки  піврічної роботи

Управлінням Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області підбито підсумки роботи за перше півріччя 2018 року. Увага рибоохоронного патруля була зосереджена на збереженні, збільшенні та поповненні іхтіофауни водойм Запорізького краю.

На основі аналізу оперативної обстановки на водоймах та в місцях торгівлі інспекторським складом за півріччя було проведено 176 рибоохоронних рейдів, у результаті яких виявлено 985 порушень природоохоронного законодавства у сфері водних біоресурсів.

Працівники Запорізького рибоохоронного патруля зазначають, що найважливішим напрямком роботи для них є профілактика явищ браконьєрства та контроль за промисловим вилученням водних біоресурсів. Окрім цього, значна увага приділялась організації заходів із штучного відтворення цінних видів риб як на водоймах, так і в місцях реалізації водних біоресурсів.

Так, інспекторами рибоохоронного патруля порушникам були нараховані штрафи в сумі 140 тис. 738 грн., завдані збитки на суму  353 тис. 57 грн. Із незаконного обігу вилучено 2878 кг водних біоресурсів, а із водойм - 428 заборонених знарядь лову та затримано 37 транспортних засобів.

Крім забезпечення охорони водних біоресурсів на водоймах області здійснювалися заходи із зариблення Каховського та Дніпровського водосховищ личинкою хижих аборигенних видів риб. Так, у квітні до Каховського водосховища випущено 150 тис. екземплярів щуки, у травні за підтримки організації «Човновий причал №9» випущено 20 тис. екземплярів личинки судака, до Дніпровського водосховища коштом громадської організації «Самооборона Запорізької області» було випущено один мільйон личинки щуки. Таким чином, за весь період до Каховського та Дніпровського водосховищ випустили 1 млн. 170 тис. екземплярів хижих аборигенних видів риб.

Довідково: якщо ви стали свідком порушень природоохоронного законодавства у сфері водних біоресурсів, звертайтеся на «гарячу лінію» Запорізького рибоохоронного патруля: моб. тел.: (067) 622-04-66, стаціонарний: (061) 279-38-43.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни