Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Центри зайнятості області перетворюються в сервісні майданчики

18 липня 2018 - 10:47

Реорганізація служби зайнятості, спрямована на надання послуг та попередження безробіття, вже дала результати, про що свідчать підсумки роботи за І півріччя. Так, комплекс різноманітних послуг та матеріального забезпечення за цей період отримали 40,6 тисячі безробітних, які перебували на обліку служби зайнятості, що на 8,9 % менше минулорічного показника.

За сприяння служби зайнятості 24,8 тисячі безробітних знайшли роботу, в тому числі 11,3 тис. осіб працевлаштовані до набуття статусу безробітного. З початку року 277 осіб працевлаштовані на нові робочі місця, за які здійснюється компенсація єдиного внеску роботодавцям, 70 осіб започаткували власну справу за рахунок отримання допомоги по безробіттю, 2,2 тис. безробітних пройшли професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації. За цей час 7,2 тис. безробітних взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Найкращих результатів за основними напрямами роботи досягли Приазовська, Приморська та Якимівська районні філії обласного центру зайнятості, а також Бердянський міський центр зайнятості.

За станом на 1 липня 2018 року на обліку в центрах зайнятості Запорізької області перебувало 16,5 тис. безробітних.

База даних державної служби зайнятості Запорізької області налічує 2149 одиниць вакансій. Найбільшим попитом уже традиційно користуються професії кваліфікованих робітників: водіїв, продавців, кухарів, електромонтерів, вантажників, медсестер, електрогазозварників, слюсарів-ремонтників та інших робочих спеціальностей. Також є затребуваними фахівці з високим рівнем кваліфікації: бухгалтери з відповідним досвідом роботи, спеціалісти державної служби.

- Збереження і розвиток трудового потенціалу – це одне з головних завдань, що вирішує служба зайнятості разом із партнерами. Наразі  майже завершено процес реорганізації та перетворення центрів зайнятості в сервісні майданчики з надання широкого спектру послуг. Велика увага приділяється профорієнтаційній роботі, профілюванню безробітних для попередження ризиків довготривалого безробіття, працює соціальний супровід за підходом кейс-менеджмент, упроваджуються інноваційні підходи на засадах рекрутингу, функціонують нові онлайн-сервіси, налагоджена комунікація з роботодавцями щодо підбору персоналу шляхом електронного спілкування. Вкрай важливою залишається робота в громадах, де надання працівниками центрів зайнятості усіх соціальних послуг виходить на новий якісний рівень, - повідомила директор Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств