Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівникам територій доручено посилити роботу з боржниками за послуги ЖКГ

18 липня 2018 - 14:41

В області триває активна підготовка до опалювального сезону 2018/2019, у зв’язку з чим стан розрахунків у житлово-комунальному господарстві області і заборгованості населення за послуги галузі набувають особливої актуальності. Ці питання розглянули учасники селекторної наради, яка відбулася під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Віктора Скоблікова.

- Згідно з графіком Мінрегіону на цей час рівень підготовки об’єктів до нового опалювального сезону має сягати 50%. Звичайно, актуалізується питання розрахунків населення за житлово-комунальні послуги, адже наявність заборгованості, особливо за електроенергію та природний газ, створює загрозу відключення об’єктів життєзабезпечення від електропостачання та унеможливлює своєчасний старт опалювального сезону, - наголосив Віктор Скобліков.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталій Литвиненко повідомив, що рівень розрахунків населення за всі види житлово-комунальних послуг за станом на 01.06.2018 становить 84,9 %, що на 3,1% більше у порівнянні з 01.05.2018. При цьому борг населення на кінець звітного місяця становить 2,012 млрд. грн., що на 33 млн. грн. більше у порівнянні з початком травня. Найкраще за житлово-комунальні послуги розрахувались у Розівському, Приазовському, Більмацькому та Мелітопільському районах.

За послугу з централізованого опалення та гарячого водопостачання населення розрахувалося на 95%, що на 8% вище у порівнянні з минулим місяцем. Сума боргу сягає 747 млн. грн., що на 38 млн. грн. менше у порівнянні з 01.05.2018.

Рівень розрахунків населення області за послугу з водопостачання та водовідведення становить  83,9 %, що на 6 % менше, ніж у травні. Накопичено борг 133,97 млн. грн., що на 15,6 млн. грн. більше.

За даними ПАТ «Запоріжгаз», рівень розрахунків безпосередньо населення області за спожитий природний газ становить 72%, у зв’язку з чим заборгованість досягла суми  568 млн. грн., що у порівнянні з травнем більше на 94,2 млн. грн. За інформацією ДП «Газ Мелітополь», населення у м. Мелітополь та Мелітопольському, Веселівському, Приазовському  районах розрахувалося на 102,3%.

На низькому рівні залишаються розрахунки населення за послугу з утримання будинків - 79,3%, що на 2 % менше у порівнянні з 01.05.2018. У результаті накопичено борг у сумі 222,9 млн. грн., що на 23,1 млн. грн. більше у порівнянні з попереднім місяцем.

За послугу з вивезення побутових відходів населення області сплатило 83,5% нарахованої суми, борг на кінець звітного місяця становить 30,4 млн. грн.

Підбиваючи підсумки, заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков наголосив, що на сьогодні ситуація з розрахунками населення за житлово-комунальні послуги не покращується, тому потребує постійної роботи. Враховуючи це, керівники територій мусять вжити заходів щодо активізації підприємствами житлово-комунального господарства роботи з покращення стану розрахунків, а саме: укласти з боржниками договори на реструктуризацію боргу; провести з ними роз’яснювальну роботу, а також позовну роботу щодо стягнення заборгованості у судовому порядку.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області