Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Запоріжжяобленерго» виплатило працівникам перший транш заборгованості із зарплатні

18 липня 2018 - 15:48

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулося засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва. Головним питанням, яке обговорили присутні, стала не реєстрація податкових накладних ПАТ «Запоріжжяобленерго».

Костянтин Бриль нагадав, що на початку місяця він поспілкувався з представниками та головою НКРЕ КП Оксаною Кривенко  щодо складної ситуації на ПАТ «Запоріжжяобленерго».

- Подібні проблеми були зафіксовані в Запорізькій та Черкаській областях. Тож після того, як почав роботу оновлений склад НКРЕ КП, було прийнято рішення щодо виправлення ситуації з так званим «нульовим алгоритмом». Наразі досягнуто згоди щодо необхідності встановлення для «Запоріжжяобленерго» алгоритму відрахування коштів на поточні рахунки товариства у розмірі 13,58%, а також зменшення щодобових відрахувань, що дозволить здійснювати виплату поточних нарахувань із заробітної плати працівникам. Нагадаю, що борги ПАТ «Запоріжжяобленерго» перед ДП «Енергоринок» за минулі роки  виникли через підприємства, які є боржниками Обленерго. Один із найбільших неплатників – «Запорізький титано-магнієвий комбінат». Тож на розгляд Кабінету Міністрів України було винесено питання щодо реструктуризації боргів ПАТ «Запоріжжяобленерго» перед енергоринком за супроводом НКРЕ КП. Окремо облдержадміністрація звернулася до Фонду державного майна України з проханням розглянути можливість надання дозволу ТОВ «ЗТМК» на використання грошових коштів, які розміщені на депозитних рахунках підприємства, для погашення наявної заборгованості за спожиту електричну енергію, - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За даними представників ПАТ «Запоріжжяобленерго», нині підприємство виплатило своїм працівникам перший транш заборгованості із зарплатні. Це стосується місячної заборгованості, адже погашення боргів було заплановано саме в помісячному режимі.

У свою чергу, члени обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва повідомили, що нещодавно отримали відповідь ДФС України щодо реагування бізнес-омбудсмена на звернення громадської організації «Бізнес-Союз «Порада». За наданою інформацією, ДФС забезпечено реєстрацію податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних за умови наявності у платника достатнього обсягу реєстраційного ліміту. Крім цього, нещодавно  набрали чинності зміни, внесені до форм податкової звітності з ПДВ та порядку їх заповнення і подання. Це дозволяє підприємству скористатися правом щодо реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних. Водночас, за інформацією ПАТ «Запоріжжяобленерго», підприємство не має можливості скористатися цим механізмом, оскільки має мінусовий реєстраційний баланс у Єдиному реєстрі податкових накладних.

Тож співпраця між обленерго та ДФС є, але при цьому немає реального механізму вирішення питання.

У рамках засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва його учасник також обговорили питання стосовно прийняття Закону України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю», зокрема, ризики, колізії та невизначеності.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області