Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заклади освіти мають встигнути освоїти кошти освітньої субвенції у найкоротші терміни

19 липня 2018 - 14:13

Після проведення селекторної наради  Міністерством освіти і науки України щодо реалізації концепції Нової української школи у Запорізькій облдержадміністрації відбулася нарада з керівниками районів та представниками органів управління освіти і науки під головуванням заступника голови Едуарда Гугніна. На порядку денному розглянуто одне питання: освоєння коштів, виділених Урядом на розбудову нового освітнього простору.

- Ще раз звертаюся до керівників районів і профільних управлінь: держава виділила нам цільові кошти, що мають бути використані тільки на потреби Нової української школи,  більшою мірою на розбудову освітнього простору. І якщо ви думаєте, що зараз ви їх збережете, а потім використаєте на власні потреби – то  помиляєтесь. 31 грудня невикористані кошти повернуться до бюджету. Якщо ваші ж діти прийдуть до школи 1 вересня у непідготовлені класи, а ви будете говорити, що не встигли провести тендери, я буду першим порушувати кадрове питання, - наголосив Едуард Гугнін.

За інформацією Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, показники використання коштів різних субвенцій на місцях категорично низькі. Так, на придбання обладнання для кабінетів української мови в закладах загальної середньої освіти з навчанням мовами національних меншин  виділено 3100,0 тис. грн. За станом на 01.07.2018 територіями області використано лише 7 %, тобто 225,337 тис. грн.

Взагалі не використано кошти із виділених 18629,5 тис. грн. на оснащення кабінетів фізики, хімії, біології, географії, математики мультимедійними засобами навчання закладами загальної середньої освіти з поглибленим або профільним вивченням природничих та математичних предметів та опорними школами. Така сама ситуація з придбанням обладнання для інноваційних навчально-тренінгових класів у Мелітополі та Запорізькому районі, на які було виділено 1200,0 тис. грн.

На придбання персонального комп'ютера/ноутбука та техніки для друкування, копіювання, сканування та ламінування з витратними матеріалами для початкової школи виділено 6781,4 тис. грн., за станом на 01.07.2018 територіями області освоєно лише 30 % , тобто 2039,323 тис. грн.

Позитивний результат демонструють райони у придбанні пристроїв для програвання компакт-дисків із звуковим записом для закладів загальної середньої освіти з метою створення умов для підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов. Із виділених 717,0 тис. грн. територіями області використано 83,5 %, і лише в м. Енергодар не використали ці кошти.

- Відповідно до рішення обласної ради за рахунок коштів обласного бюджету для 15 територій області виділено кошти в сумі 4000,1 тис. грн.. для оснащення ресурсних кімнат, до липня територіями використано лише 3 %. Для Запорізького району для оснащення інклюзивно-ресурсного центру виділено  900,0 тис. грн., які до нині не використані взагалі. У повному обсязі використали кошти інклюзивної субвенції у Василівському, Токмацькому, Приморському районах та Чернігівській ОТГ. Частково використано кошти у Веселівському, Вільнянському, Новомиколаївському районах, Гуляйпільській ОТГ та м. Бердянськ і м.Токмак, -  повідомив посадовець.

Розпорядженням голови облдержадміністрації між територіями області розподілено кошти субвенції на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» в  сумі 39708,050 грн., за станом на 17.07.2018 використано лише 7,1 % (2819,883 тис. грн.) від профінансованої суми.

- Повторюю слова Віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка: заклади освіти та керівництво районів, ви маєте активізуватися для якнайскорішого освоєння коштів освітньої субвенції. Залишилось обмаль часу для проведення тендерних процедур, щоб потім ніхто не говорив, що влада не виділяє кошти на освіту наших дітей, - підсумував  Едуард Гугнін.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер