Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Програма підтримки молочного скотарства допомагає тваринникам ефективно працювати

31 липня 2018 - 15:40

У рамках Програми розвитку галузі молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативах Запорізької області на 2014-2018 роки ПрАТ «Племзавод «Степний» Кам'янсько-Дніпровського району у минулому році отримав кошти обласного бюджету за приріст поголів’я дійної череди корів.

Представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації на чолі з директором Андрієм Поляковим здійснили робочу поїздку у господарство для перевірки ефективного використання отриманих коштів.

На сьогодні ПрАТ «Племзавод «Степний» – це одне з кращих та найбільш модернізованих господарств області. Підприємство займається виробництвом зерна, соняшника, молока, м'яса, розведенням та реалізацією племінних свиней, переробкою власної сировини для виробництва м’ясних та молочних продуктів, використовуючи передовий досвід і новітні сільськогосподарські технології.

У господарстві з кожним роком збільшується виробництво молока та м'яса, нарощується поголів’я великої рогатої худоби та свиней, зростає продуктивність дійної череди корів.

У цьому році племзаводом  вироблено м'яса до рівня минулого року  133,2 %, молока –  101,1 %, надій молока на одну корову склав 4782 кг (101,2%).

На сьогодні тут утримується 2051 голова великої рогатої худоби, в тому числі 850 корів, 9547 голів свиней.

Середньодобовий надій на одну корову складає 27,5 кг при середньому по області 18,1 кг.

При цьому господарство має статуси племінного заводу по вирощуванню поголів’я великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи та племінного заводу по вирощуванню поголів’я свиней породи великої білої, ландрас і дюрок,  забезпечує племінним поголів’ям потреби сільгосппідприємств області.

Господарство також нарощує виробництво молочної та м’ясної продукції, реалізація якої здійснюється не тільки на території області, але й за її межами.

Крім цього,  постійно реалізуються інвестиційні проекти в галузі тваринництва, зокрема в 2017 році завершено будівництво та введено в дію корівник на 560 голів,  здійснено реконструкцію свинарника-відгодівельника на 1800 голів. Уже в цьому році  збудовано свинарник-маточник на 200 голів та забійний цех.

ПрАТ «Племзавод «Степний» знають не лише в Запорізькій області, його відзначено українськими та міжнародними почесними нагородами, зокрема щорічної міжнародної виставки «АГРО».

Відзначився ПрАТ «Племзавод «Степний» і на XXХ Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2018», де був  представлений в експозиції найкращих досягнень у тваринництві, харчовій та переробній галузі,  серед провідних виробників експортно орієнтованої та інвестиційно привабливої продукції Запорізької області.

За словами генерального директора господарства Анатолія Волкова, досягнення  стали можливими завдяки впровадженню передових методів господарювання, практичному застосуванню новітніх технологій, що в свою чергу дозволяє піднімати життєвий рівень працівників та загалом сільського населення.

Довідково.

З метою стимулювання нарощування поголів'я великої рогатої худоби, в першу чергу маточного поголів'я корів, збільшення виробництва молока та м'яса в регіоні  діє «Програма розвитку галузі молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах Запорізької області на 2014-2018 роки».

Програма передбачена на п’ять  років із щорічним виділенням коштів із загального фонду обласного бюджету в розмірі 1,0 млн. гривень із розрахунку 5,0 тис. гривень за кожну прирощену голову дійного стада корів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області