Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області виставлено на торги 29 об’єктів малої приватизації

1 серпня 2018 - 10:38

В Україні стартував продаж не стратегічних для економіки держави активів на платформі ProZorro в рамках Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна». Мова йде про активи державної і комунальної власності вартістю до 250 млн. грн. Виставляє об'єкти в рамках малої приватизації Фонд державного майна України, а також місцеві органи влади.

За повідомленням відділення Фонду державного майна у Запорізькій області, на старті малої приватизації в реєстрі системи розміщено 29 об’єктів державного і комунального майна (єдині майнові комплекси держпідприємств та пакети акцій суб’єктів господарювання, де понад 50% статутного капіталу належать державі), які підлягають приватизації. Ці об’єкти розташовані в містах Запоріжжя, Енергодар, Вільнянськ, Оріхів та в Бердянському, Веселівському, Вільнянському, Запорізькому, Кам’янсько-Дніпровському, Приморському, Токмацькому районах.

Інформацію про виставлені об’єкти можна знайти на ProZorro.Продажі – «Реєстр об’єктів приватизації» та авторизованих електронних майданчиках.

За інформацією Уряду, наразі в Україні нараховується майже 3,5 тис. державних підприємств, більшість з яких не мають стратегічного значення для держави і генерують збиток. Більшість з таких підприємств були введені в експлуатацію 50-150 років тому. При цьому держава не має достатніх ресурсів, аби провести належну модернізацію цих підприємств та зупинити їх руйнацію і зношеність. Неефективне управління доводить компанії до банкрутства і нерідко служить джерелом корупції. Саме тому проведення прозорої приватизації для більшості таких активів є шляхом відродження виробництва, залучення технологій та  інвестицій.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни