Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перша партія підручників для школярів прибула до Запоріжжя

1 серпня 2018 - 12:40

Запорізький регіон отримав партію підручників і посібників для учнів, у тому числі для дітей з особливими освітніми потребами. Для реалізації концепції Нової української школи та нового Державного стандарту початкової загальної освіти з державного бюджету були виділені кошти на друк нових інклюзивних підручників.

Зазначимо, що Міністерством освіти і науки проводився конкурс з метою забезпечення учнів закладів освіти новим поколінням підручників. Кожен заклад освіти після ознайомлення з електронною версією підручників за кожною назвою підручників, що відповідає кількості учнів відповідного класу цього закладу освіти, заповнював спеціальну форму замовлення.

Наразі Департамент освіти і науки облдержадміністрації отримав 314 примірників для спеціальних закладів загальної середньої освіти для глухих дітей та дітей зі зниженим слухом. Це дві частини підручника та дві частини навчального посібника «Українська жестова мова» для першого класу та підручники «Літературне читання» для четвертого класу. Крім цього, для учнів п’ятого  класу загальних закладів середньої освіти з навчанням українською мовою виділено 100603 примірники з таких дисциплін: «Українська мова», «Українська література», «Німецька мова» для першого та п’ятого років навчання, «Англійська мова» для першого та п’ятого років навчання, «Зарубіжна література», «Французька мова» для першого року навчання, «Математика», «Російська мова», «Природознавство» та «Охорона здоров’я». Для тих же п’ятикласників з навчанням російською мовою виділено 8888 примірників з предмету «Російська мова» та інтегрованого курсу «Література» (російська та зарубіжна).

Усього заклади освіти Запорізької області отримали 109491 примірник. Відзначимо, що Міністерство в повному обсязі надало кількість замовлених підручників. Найближчим часом планується відправка нової партії підручників, після чого вони будуть доставлені у заклади освіти області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області