Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області створено 50-ту ОТГ - Малинівську

9 серпня 2018 - 08:43

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації затверджено висновок щодо відповідності Конституції та законам України проектів рішень стосовно добровільного об'єднання територіальних громад Малинівської, Новозлатопільської, Полтавської та Приютненської сільських рад Гуляйпільського району Запорізької області в Малинівську сільську об’єднану територіальну громаду Гуляйпільського району Запорізької області з адміністративним центром у селі Малинівка.

Проекти рішень Малинівської сільської ради, Новозлатопільської сільської ради, Полтавської сільської ради та Приютненської сільської ради, схвалені рішеннями відповідних сільських рад, розроблено відповідно до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» та  Конституції України.

Попередньо проекти рішень пройшли обов’язкове громадське обговорення, що відповідає вимогам закону та свідчить про добровільне об’єднання територіальних громад.

Малинівська сільська об’єднана територіальна громада з центром у селі  Малинівка розташовуватиметься в межах Гуляйпільського району Запорізької області та до її складу ввійдуть територіальні громади села Малинівка Малинівської сільської ради, сіл Новозлатопіль, Вишневе, Новоукраїнське, Степове Новозлатопільської сільської ради, сіл Полтавка, Ольгівське, Охотниче Полтавської сільської ради та сіл Приютне, Левадне, Новодарівка, Ремівка Приютненської сільської ради Гуляйпільського району Запорізької області.

Об’єднання в Малинівську сільську територіальну громаду відбувається не за перспективним планом формування територій громад Запорізької області, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.09.2015 № 938-р (зі змінами).

За повідомленням Управління архітектури та містобудування облдержадміністрації, утворення цієї громади знаменує ювілейну цифру – це 50-та ОТГ у Запорізькій області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області