Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна Держпродспоживслужба зосереджує увагу на підготовці закладів освіти до навчального року

9 серпня 2018 - 15:37

Напередодні Дня працівників ветеринарної медицини України у Новомиколаївському районі відбулося виїзне  засідання колегії Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, де підбито підсумки роботи структурних підрозділів за І півріччя 2018 року та визначено основні завдання на ІІ півріччя.

У роботі колегії взяли участь керівники районних та міських управлінь, начальники районних і міських державних лікарень ветеринарної медицини, директори  Запорізької регіональної, районних та міжрайонних державних лабораторій Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, керівники управлінь і підрозділів, представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, ДУ «Запорізька обласна фітосанітарна лабораторія».

Начальник Головного управління Віктор Шершнєв подякував працівникам служби за копітку роботу щодо забезпечення епізоотичного та епідемічного благополуччя і нагородив кращих спеціалістів почесними грамотами облдержадміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби.

- Основними пріоритетами служби були і залишаються забезпечення епідемічного, епізоотичного, фітосанітарного благополуччя області та захист інтересів споживача, зміцнення матеріальної бази установ. Є й проблемні моменти, які необхідно до кінця року виправити, та посилити ефективність і результативність роботи усіх підрозділів, - наголосив начальник  Віктор Шершнєв.

Основним напрямком діяльності територіальних органів Держпродспоживслужби є організація дієвого нагляду за дотриманням вимог санітарного законодавства в дитячих оздоровчих та навчально-виховних закладах. Спеціалістами було проведено 243 комісійних обстеження готовності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку до роботи у літній оздоровчий період, 37 комісійних перевірок у період функціонування оздоровчих закладів  та пришкільних таборів з денним перебуванням дітей. Здійснено планові заходи державного нагляду та контролю в семи ДЗОВ та 11 оздоровчих закладах для дорослих. Фахівці служби також перевірили вісім комунальних та два приватних підприємства питного водопостачання.

За словами Віктора Шершнєва, для забезпечення продовольчої безпеки Держпродпотребслужба здійснює нагляд і контроль у сфері безпеки харчових продуктів на 10659 підконтрольних об'єктах. За І півріччя перевірено стан безпеки харчових продуктів на 438 об'єктах, у результаті чого на агропродовольчих ринках області не допущено до реалізації і знешкоджено 2106 кг небезпечної у ветеринарному відношенні продукції.

У першому півріччі 2018 року спеціалістами Управління фітосанітарної безпеки при вивезенні за межі області було доглянуто 5605,01 тонни об’єктів регулювання (серед них свіжі овочі та фрукти) та 11420 шт. пакувального матеріалу.  При вивезенні в інші країни доглянуто 604421,593 тонни об’єктів регулювання ( свіжі овочі, зернові, продукти переробки зерна: шрот соєвий та соняшниковий ) та 4765 шт. пакувального матеріалу. Здійснено фітосанітарний контроль 4741,557 т та 45 906 шт. імпортних вантажів у зонах митного контролю.

Учасники колегії також приділили увагу обговоренню цьогорічної оздоровчої кампанії, яка проходить без надзвичайних ситуацій. Тепер увага спеціалістів зосереджена на підготовці до роботи в новому навчальному 2018-2019 році загальноосвітніх навчальних закладів, закладів професійно-технічної освіти та закладів  інтернатного типу.

Серед основних пріоритетів служби у ІІ півріччі також - виконання планів протиепізоотичних заходів, посилення контролю у сфері охорони навколишнього середовища та забезпечення населення питною водою в достатній кількості та гарантованої якості.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн