Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі виші підрахували чисельність цьогорічних вступників на держзамовлення

16 серпня 2018 - 14:42

Завершилася вступна кампанія. У Департаменті освіти і науки облдержадміністрації підбили підсумки зарахування вступників на освітню ступінь бакалавра на базі повної загальної середньої освіти за кошти державного бюджету.

За інформацією, наданою  вишами Запорізької області, загалом на зарахування за державним (регіональним) замовленням на денне відділення було рекомендовано 1524 абітурієнти, що на 166 осіб менше, ніж торік. Із них 1321  надав оригінали документів про освіту до приймальних комісій вишів у термін до 7 серпня. Крім цього, 201 абітурієнт подавав документи на заочне відділення держзамовлення, 172 з яких надали оригінали. Фактично, саме стільки абітурієнтів на базі 11 класу будуть навчатися у вишах області за бюджетні кошти.

Варто зазначити, що для восьми вищих навчальних закладів області для зарахування пільговиків за державним замовленням денного відділення було надано 138 місць. Більше місць надано у Запорізькому національному університеті (34), Запорізькому державному медичному університеті (34) та Бердянському державному педагогічному університеті (24). Для заочників пільгових категорій цього року було надано 20 місць.

Крім цього, на базі п’яти вишів функціонували центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна». Завдяки їм абітурієнти з тимчасово окупованих територій мали можливість вступити до вишів за спрощеною системою. Цього року через такі центри семеро абітурієнтів подали документи та були зараховані на бюджетній основі. Пріоритет при вступі також мали діти, батьки яких загинули у зоні АТО. Цього року лише один абітурієнт цієї категорії був зарахований до Запорізького державного медичного університету.

Наразі серед усіх українських вузів відбувається переведення на вакантні місця за кошти бюджету. Право на переведення за всіма спеціальностями є у вступників, які мають спеціальні умови на участь у конкурсі. На переведення мають право також черговики, що не були рекомендовані за широким конкурсом на бюджетні місця, однак лише за тими спеціальностями, яким надається особлива підтримка і в межах вакантних місць. Для переведення вступники попередньо мають бути зараховані на навчання на контракт.

Загалом в Україні на навчання за державні кошти до вишів зараховано понад 51,2  тис. абітурієнтів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області