Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжців єднає фестиваль «Музика та небо»

18 серпня 2018 - 18:22

Перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян взяла участь в урочистому відкритті спортивно-музичного фестивалю «Музика та небо», що протягом двох днів триває на аеродромі в селі Широке Запорізької області.  В рамках цього фестивалю вперше на аеродромі «Широке» проходить відкритий чемпіонат України з вертолітного спорту. У видовищних змаганнях беруть участь кращі екіпажі України і Білорусі. Майстри спорту міжнародного класу, призери чемпіонатів і кубка світу демонструють філігранну техніку пілотування вертольотами. Також тут проходить перший всеукраїнський зліт надлегкої і малої авіації, в якому беруть участь представники авіаційних клубів і підприємств України.

Локації фестивалю розпочали свою роботу ще о десятій ранку. Тож гості Чемпіонату України з вертолітного спорту змогли оцінити демонстраційні польоти гвинтокрилів, надлегких і легких літальних апаратів.

На урочисте відкриття фестивалю «Музика та небо», а також відкриття Чемпіонату України з вертолітного спорту завітали представники влади міста і області, а також президент «ФЕДЕРАЦІЇ ВЕРТОЛІТНОГО СПОРТУ УКРАЇНИ» В’ячеслав Богуслаєв. З привітальним словом до присутніх звернулась Елла Слепян.

- Ми знаходимось на базі Державного навчально-виробничого закладу авіаційного профілю «Запорізький центр льотної підготовки імені Маршала авіації О.І. Покришкіна». Свого часу він був створений з метою професійної підготовки авіаційного персоналу загального призначення. В рамках нинішнього Чемпіонату України з вертолітного спорту ми маємо змогу побачити змагання людей закоханих в небо. Це спортсмени, які є прикладом для нашої молоді та дітей. І влада області приділяє чимало уваги розвитку спорту в регіоні. Чимало подій сьогодні відбуваються вперше. Саме в Широкому вперше проходить цей чемпіонат, вперше в Запорізькому регіоні поєднано концертну і вертолітну складову. І дуже важливо, що сьогодні  тут представлена техніка, яка виробляється Запорізькими фахівцями на наших заводах. Впевнена, кожен, хто приїхав сьогодні до Широкого, отримає чимало позитивних вражень. З кожним роком в Запоріжжі зростає кількість і головне - якість масових заходів. Тож, аби і надалі мати змогу проводити подібні заходи в Запорізькій області ми маємо зберегти цей центр для нащадків, адже він є унікальним та дуже важливим для нашого регіону. Ми пишаємось Запорізьким краєм та його досягненнями, - зазначила перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян.

Також в рамках Чемпіонату України з вертолітного спорту на аеродромі в селі Широке проходять польоти з вправами «Політ на точність», змагання за вправою «Розвезення вантажів»  та вертолітні гонки «Слалом».

Окрему увагу організатори фестивалю приділили локаціям повітряної кулі, автомобільних салонів та зони «ФАЕТОН», Нацгвардії України та польової кухні, фотозоні, виставці літаків, гелікоптерів і авіатехніки, дитячому майданчику та фуд-кортам. А також виступам гурту «FAR4» та гурту «AVIATOR» і шоу від DJ’s. На останок гості фестивалю зможуть лишитись на кіновечір на аеродромі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер