Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Традиції живуть в ідеях і прагненнях молодого покоління українців»

20 серпня 2018 - 08:41

На цьому голова облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив під час урочистого відкриття XXII Міжнародного фестивалю «Козацький Спас», що відбувся минулих вихідних у парку «Київська Русь» с. Копачів Київської області.

Очільник Запорізького регіону висловив подяку організаторам заходу за внесок у розвиток національних традицій.

- Приємно, що традиції живуть в ідеях і прагненнях молодого покоління українців. Ми побачили це на власні очі під час цього фестивалю. Хочу подякувати Олександру Притулі, який розвиває «Спас» у Запоріжжі. Олександр Леонтійович переймається розвитком спорту та вихованням молодого покоління. Тож його діяльність уже давно стала візитівкою Запорізького краю. 19 серпня українці відзначають Яблучний Спас. Вірю, що він принесе нам плоди позитивних зрушень. І кожна нова перемога буде запорукою спільного розвитку нашої рідної України, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У рамках фестивалю відбулися змагання з боротьби «на поясах», «навхрест», «штовхач». Не менш цікавими стали Відкриті всеукраїнські ігри з видів спорту, заснованих на національних традиціях, козацьке коло, кінний козацький герць, майстер-класи і, звичайно, український рукопаш «Спас» - етап кубка якого також пройшов у Київській області.

 Особливе місце серед  розваг посіли неймовірні козацькі ігри й турніри «лава на лаву». Як наголосив президент Всеукраїнської федерації «Спас»  Олександр Притула, ці змагання - не просто забава. Вони є практичним підтвердженням принципів українського народу, які покладені в основу збереження міцності та соборності нашої держави. В їх основі - мудрі знання наших предків та розуміння, якою важливою для досягнення успіху є виважена стратегія. А результат залежить від особистого стану духу кожного українця. Найголовніше, що всі позитивні якості підсилюється в кілька разів, коли між людьми панують єдність і злагодженість спільних дій. Дотримання цих вимог веде до перемоги, як під час гри, так і в умовах реального життя. Розвиток нашої держави, згуртування сил українського народу, що протягом останніх складних років набув об'єднання та витримки, гартування сили волі та духу - саме ці якості є невіддільною частиною бойового мистецтва «Спас», а також необхідною умовою процвітання нашої країни.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку