Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для сільської місцевості закуповують ще шість шкільних автобусів

20 серпня 2018 - 11:41

На новий навчальний рік у Запорізькій області буде придбано ще шість автобусів для підвезення дітей до опорних шкіл у сільській місцевості.

Як повідомили в Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, вже відбувся аукціон на придбання шести автобусів для сільської місцевості на умовах співфінансування на суму 10 млн. 350 тис. грн.: у тому числі за рахунок освітньої субвенції 5,9 млн. грн., за рахунок залишків освітньої субвенції попереднього року 76,8 тис. грн., за рахунок місцевих бюджетів 4,2 млн. грн. Наразі триває завершення процедури закупівель.

Шкільні автобуси отримають Веселівська, Комишуваська, Воскресенська, Підгірнінська територіальні громади, а також Приморський та Михайлівський райони.

Крім цього, Воскресенська та Гуляйпільська громади за власті кошти придбали по одному автобусу для підвезення учнів та вчителів.

На сьогодні у 532 населених пунктах до 341 школи підвозять 11,7 тисячі учнів. Наразі в регіоні придбано 215 шкільних автобусів, а цього року автопарк поповниться  ще шістьма машинами.

Для того, щоб оновити автобусний парк та розвантажити деякі маршрути, у сільській місцевості для шкіл  необхідно ще близько 70 шкільних автобусів.

Як відзначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, Запорізька область входить до числа 11 областей, що на 100%  використали кошти, надані з державного бюджету місцевим для закупівлі автобусів.  Загалом на ці цілі цього року виділено  200 млн. грн.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області