Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запоріжжі урочисто відкрито палац спорту «Юність»

24 серпня 2018 - 18:59

Участь у заході взяли голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, народний депутат України, президент АТ Мотор Січ В’ячеслав Богуслаєв та перший заступник Міністра молоді та спорту України, віце-президент Національного олімпійського комітету України Ігор Гоцул.

Вітаючи присутніх з Днем Незалежності України, Костянтин Бриль відзначив важливість відкриття цього об’єкта для всієї України.

- Відкриття палацу спорту «Юність» це перемога не тільки для Запоріжжя, а і для всієї України. Тож я хочу подякувати «генератору» цієї ідеї, Герою України В’ячеславу Богуслаєву. Це людина, яка вміє втілювати мрії в життя. Він має чимало енергії та життєвого досвіду, аби в підсумку ми з вами побачили таку чудову арену, яка вкрай потрібна для нашої молоді. Це палац спорту, яким наше місто буде пишатися. Про наш палац спорту говоритимуть по всій Україні та за її межами. Наприклад, нещодавно під час одного з матчів міжнародні арбітри наголошували, що це диво, коли у країні, яка потерпає від війни, будують таку арену. І подібних  новинок вже давно не бачили в Європі. Тож  це і є нашим головним досягненням. Зі святом вас і всього вам найкращого, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За даними Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, історія палацу спорту «Юність» почалася в 1967 році. Об'єкт зводили за типовим на той час проектом. У січні 1971-го «Юність» почала свою роботу. Тут працювала школа зимових видів спорту, де навчали хокею і фігурному катанню Було закуплено покриття для ігрових видів, і вже тоді, на паркеті «Юності» виступали місцеві гандбольні команди, грали в баскетбол, волейбол і міні-футбол. Вже в серпні 1971 року відбулися перші ігри. На початку 2000-х фінансування палацу спорту фактично припинилося. Аж до жовтня 2016 року, коли запорізьке АТ «Мотор Січ» придбало палац спорту «Юність» у міста за 25 млн. 758 тис. 864 грн.

У реконструкцію було інвестовано 450 млн. грн. За ці кошти було проведено реконструкцію будівлі, капітальний ремонт приміщень, заміна системи водопостачання. Встановлена автономна система опалення за рахунок монтажу газової котельні. Встановлені нові крісла на трибунах. Здійснений монтаж нової освітлювальної апаратури та сучасного електронного табло. Побудований фітнес зал на 200кв.м. Здійснений капітальний ремонт дорожнього покриття, під’їзду до палацу спорту, ремонт двох автостоянок.

Після реконструкції місткість трибун складає 3200 місць, а на концертах з урахуванням місць в партері арена зможе прийняти до 5000 глядачів одночасно. В «Юності» також створено кімнати і додаткові зали: фітнес-зал, гімнастичний зал, 4 роздягальні для спортсменів, кімнати для тренерів, суддів, кімната для заточування ковзанів, медкабінет, ресторан, сауна з басейном.

Палац спорту прийматиме домашні матчі гандбольної команди «Мотор», яка виступає в Лізі чемпіонів. Крім цього «Юність» є ареною для улюблених серед населення ігрових команд багатьох інших видів спорту. На сьогодні в області існує 14 команд з ігрових видів спорту, з яких у Суперлізі грають 7 команд майстрів з гандболу, волейболу, баскетболу, у вищій лізі – 3 команди, у першій – 3 команди, у другій 1 команда.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області