Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Митні платежі на Запоріжжі подолали відмітку в 5 мільярдів

29 серпня 2018 - 14:42

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль зазначив, що таких показників вдалося досягти насамперед завдяки зміні керівництва митниці, внаслідок чого у зону обслуговування Запорізької митниці повернулися 150 підприємств регіону. Нині шляхом залучення до митного оформлення запорізьких імпортерів, які раніше здійснювали митні процедури на інших митницях, надходження до бюджету зросли на 836,1 мільйона гривень. Зокрема, суб’єкти господарювання, які у 2018 році почали обслуговуватися в Запорізькій митниці ДФС, до бюджету сплатили понад 145,6 мільйона гривень митних платежів.

- Завдяки тому, що запорізькі підприємці повернулися у зону Запорізької митниці, ми маємо чимало позитивних результатів. Як один із найбільш вагомих прикладів можу назвати компанію ДТЕК. Зокрема, в цьому році ТОВ «Приморська вітроелектростанція» разом з німецькою фірмою «Джині Вінд Енерджі ГмбХ» уклали угоду про постачання, монтаж, випробовування та введення в експлуатацію вітротурбін. Від оформлення цієї поставки до бюджету надійде 25,5 млн. грн. Тож ми можемо говорити про перевиконання планових надходжень до бюджету. У свою чергу, кошти будуть використані на відновлення автошляхів Запорізької області. Вважаю це дуже позитивним прикладом співпраці всіх, хто зацікавлений у розвитку Запорізького краю, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За оперативними даними, за станом на 29 серпня у Запорізькій області до бюджету спрямовано 5 мільярдів 58 мільйонів гривень митних платежів. Такий показник у минулому році був досягнутий лише  на 16 листопада, а в 2016-му – наприкінці року.

Як підкреслив начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев, запорізькі суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності кожного місяця забезпечують у середньому понад 632 мільйони, це на 185 мільйонів перевищує рівень щомісячних надходжень у січні-серпні 2017 року. За словами Олексія Мужева, важливе значення для регіону має позитивний стан зовнішньоекономічної діяльності. Зокрема,  зростаюча динаміка експортних операцій, оскільки основні підприємства області є експортоорієнтованими.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика