Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Упродовж літа у здравницях оздоровилися близько 99 тисяч запорізьких дітей

30 серпня 2018 - 10:47

Завершилася літня оздоровча кампанія – 2018. Її попередні підсумки повідомили у Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.

За оперативними даними, загалом за кошти обласного бюджету та залучених коштів місцевих бюджетів протягом літа послугами оздоровлення та відпочинку охоплено близько 99 тисяч дітей шкільного віку. За рахунок коштів обласного бюджету послуги з оздоровлення та відпочинку отримали близько 3, 5 тис. дітей на загальну суму понад 28 млн. грн. У той же час з місцевих бюджетів планові обсяги фінансування оздоровчої кампанії склали 23,6 млн. грн. (у 2017 році – 19,7 млн. грн.).

Варто зазначити, що цього року вперше запроваджено механізм надання адресної соціальної допомоги шляхом виплати компенсації на придбання путівок дітям, які виховуються в сім’ях, де один із батьків працює у бюджетній установі. Так, з червня по липень 2018 року для отримання компенсації звернулися 16 осіб, яким загалом буде компенсовано близько 56 тис. грн. на придбання путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Крім цього, у 2018 році в Запорізькій області вперше виділено кошти з обласного бюджету на оплату проїзду дітей пільгових категорій, які направляються до дитячих таборів «Молода гвардія» та «Артек», у зв’язку з неспроможністю батьків самостійно оплатити проїзд до місць оздоровлення. Загалом на компенсацію проїзду до таборів було виділено 300 тис. грн. За рахунок коштів обласного бюджету з початку червня до цих закладів було направлено 256 дітей, витрати на відпочинок яких склали понад 123 тис. грн. Наразі, направлення дітей на оздоровлення та відпочинок до таборів «Артек» та «Молода гвардія» продовжується. Загалом з початку року за рахунок коштів державного бюджету до цих закладів направлено 610 дітей. При цьому направлення дітей на оздоровлення та відпочинок до таборів «Артек» та «Молода гвардія» продовжується.

Під час літньої оздоровчої кампанії в області дітей приймали 32 дитячих табори. Це 13 закладів у Якимівському районі, 11 - у м. Бердянськ та Бердянському районі, п’ять - м. Приморськ та Приморському районі, два – у Запоріжжі,  один -  у Вільнянському районі. Під час останньої зміни надавали послуги з оздоровлення 24 дитячих заклади.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області