Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

ПСП «Приморський» показує приклад ефективного використання можливостей Програми підтримки молочного скотарства

11 вересня 2018 - 10:39

Співробітники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації на чолі з директором Андрієм Поляковим відвідали ПСП «Приморський» у Приморському районі з метою перевірки ефективного використання коштів, отриманих підприємством у рамках реалізації Програми розвитку галузі молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативах Запорізької області на 2014-2018 роки.

Це господарство має статус племінного репродуктора з вирощування та розведення поголів'я великої рогатої худоби червоної степової породи. ПСП "Приморський" забезпечує не тільки власне відтворення поголів'я великої рогатої худоби, а й реалізує племінний молодняк господарствам області та за її межами.

Наразі у господарстві налічується 922 голови великої рогатої худоби, в тому числі 390 корів.

Надій молока на одну корову з початку року склав 1701 кг, виробництво молока з початку року становить 663 тонни.

Все поголів'я великої рогатої худоби розташоване на літніх вигульних майданчиках та забезпечене повноцінною годівлею, тут здійснюється й механічне доїння корів. Зокрема, для ситої зимівлі худоби в господарстві вже заготовлено біля 100 тонн доброякісного сіна, 1150 тонн соломи, біля 1000 тонн сінажу та 1700 тонн силосу. Також планується заготівля кормового буряка в обсязі біля 300 тонн.

На підприємстві, крім поголів'я великої рогатої худоби, утримується 1348 голів свиней.

У виробничій діяльності підприємства задіяно біля 300 працівників, у тому числі в галузі тваринництва працює близько 40 осіб.

Крім виробництва рослинницької і тваринницької продукції підприємство також займається випічкою хлібобулочних виробів. Щоденно господарство реалізує в Приморському районі та за його межами понад 5 тонн цієї продукції.

За словами керівника підприємства Миколи Ліпченка, в наступному році в господарстві планується не тільки зберегти маточне поголів’я дійної череди корів, а й покращити генетичний потенціал, збільшити продуктивність та наростити виробництво тваринницької продукції.

- Зростаючі показники виробництва, перспективні плани щодо подальшого розвитку свідчать, що в ПСП «Приморський» по-господарськи використовують бюджетні кошти. З іншого боку, тваринники бачать, що Програма реально їх підтримує, стимулює до нарощування виробництва. Тож господарствам, які ще не долучилися до участі в Програмі, варто вивчити приклади успішних її учасників, - резюмував директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков.

Довідково.

З метою стимулювання нарощування поголів'я великої рогатої худоби, в першу чергу маточного поголів'я корів, збільшення виробництва молока та м'яса в регіоні прийнята та діє «Програма розвитку галузі молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативах Запорізької області на 2014-2018 роки».

Програма передбачена на п’ять років зі щорічним виділенням коштів із загального фонду обласного бюджету в розмірі 1,0 млн. гривень із розрахунку 5,0 тис. гривень за кожну прирощену голову дійного стада корів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей