Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області запроваджується «розумна» спеціалізація в пілотному режимі

11 вересня 2018 - 12:46

Запорізька область обрана  одним із трьох пілотних регіонів, де за підтримки Єврокомісії буде запроваджено новий підхід стратегічного планування – «Смарт-спеціалізація». З цією метою  в облдержадміністрації відбулася презентація та обговорення методики смарт-спеціалізацій Європейської Комісії.

Захід проведено за підтримки Генерального директорату «Спільний дослідницький центр» Єврокомісії та участю міжнародних експертів, а саме: представників  Європейської Комісії та Спільного дослідницького центру (JRC)  Моніки Матусяк та Фернандо Міріди, представника Європейської Комісії, DG NEAR  Дороти Прзулудської, а також експерта команди підтримки реформ Національної команди зі смарт-спеціалізацій Міністерства економічного розвитку і торгівлі України  Ніно Даменії.

У семінарі-тренінгу в якості слухачів взяли участь представники провідних підприємств області, бізнесу та наукового середовища області.

– На регіональному та національному рівнях ЄС розроблено 120 стратегій розумної спеціалізації. Вони представляють собою нову концепцію інноваційної політики на місцях та мають вирішальне значення для залучення інвестицій. Ця політика зосереджена на економічних перетвореннях, що базуються на знаннях, наукових досягненнях. І нам дуже приємно, що Запорізька область є одним із трьох регіонів країни, які обрані пілотними для участі у проекті ЄС з розробки смарт-спеціалізацій, – зазначив заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков.

Під час заходу також було презентовано аналіз економічного, інноваційного та наукового потенціалу Запорізької області, підготовленого Спільним дослідницьким центром ЄС, та визначено наступні кроки для імплементації підходу смарт-спеціалізацій у Запорізькій області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону