Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Кожен житель Мелітополя бачить реальні зміни, що відбуваються в місті»

12 вересня 2018 - 10:40

Виконання робіт з реконструкції спортивних і соціальних об’єктів, а також благоустрою міських доріг проінспектував голова облдержадміністрації Костянтин Бриль під час робочої поїздки до Мелітополя.

Насамперед очільник регіону відвідав стадіон «Спартак» ім. О. Олексенка. У зв’язку з тим, що за останні роки в Мелітополі майже вдвічі збільшилася кількість вихованців спортивних установ, міська влада розпочала активно розвивати комунальну тренувальну базу. Зокрема, торік обласній  владі  вдалося залучити більше 10 млн. грн.. з Держфонду регіонального розвитку на масштабну реконструкцію стадіону. Ще 2 млн. грн. додала міська влада. Крім цього, аби стадіон міг функціонувати на повну силу, в 2018  році тут проведено капітальний ремонт санвузлів. На ці роботи виділено фінансування в обсязі 1,5 млн. грн. Стадіон сертифікований відповідно до вимог Федерації легкої атлетики України і віднесений до 4-ї категорії спортивних споруд, що дає можливість проводити змагання національного рівня. Тож стадіон «Спартак» стане базою для навчально-тренувальних зборів  збірної України з легкої атлетики.

Костянтин Бриль також перевірив стан проведення робіт з благоустрою пішохідної зони, що тривають на площі біля фонтану в міському парку культури та відпочинку. 

Як повідомив Мелітопольський міський голова Сергій Мінько, нині на території навколо фонтану здійснюється художнє викладання тротуарної плитки на площі  4,7 тис. м². Вартість становить 1,5 млн. грн.., з яких 1,3 млн. грн. виділені з міського бюджету, ще 200 тисяч  вклала фірма - постачальник матеріалів. Підрядна організація приступила до  робіт після проведення тендеру і наразі вже виконала роботи на 3 тис. м². Завершення  реконструкції очікується 24 вересня 2018 року.

Крім цього, в 2017 році було проведено реконструкцію центрального фонтану з насосною станцією та благоустрій території навколо фонтану. Оновлений сучасний фонтан з підсвіткою почав функціонувати рік тому. Загальний обсяг фінансування проекту склав 3,5 млн. грн. Також минулого року тут було здійснено реконструкцію центрального фонтану, трьох алей, ставка, створено зоокуточок.

- Сьогодні ми на власні очі переконалися,  яку роботу веде влада Мелітополя стосовно благоустрою міста. Дуже приємно дивитись на  відновлені об’єкти, які приноситимуть користь місцевим жителям. Завдяки тому, що у фінансування стадіону було вкладено чималі кошти з Державного фонду регіонального розвитку та екологічного фонду, місцева влада отримала можливість витрачати свій бюджет на розвиток центрального парку. Подібні парки існують не в кожному місті і навіть  обласному центрі. Тож вважаю нам є в кого вчитися. І мабуть, після того, як реконструкцію буде завершено, ми запросимо сюди мерів інших міст для того, аби вони переймали цей позитивний досвід, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону також ознайомився з ходом реконструкції каналізаційного колектора по вул. Героїв України. Як повідомив Сергій Мінько, загальна вартість реконструкції - 8,8 млн. грн. З них  8 млн. грн. склала субвенція обласного екологічного фонду, ще 800 тис. грн. - кошти місцевого бюджету. Нині на об’єкті завершено прочистку та санацію каналізаційного колектора Ø 600 мм; укладку трубопроводів з гофрованих труб Ø 300 мм, а також фрезерування ділянки та укладання першого шару асфальту. Виконуються роботи з укладки другого шару асфальтного покриття й завершуються роботи з установки бордюрів. Загальна площа відновленої ділянки становить 12 тис. м². Завершення робіт заплановано до 1 жовтня 2018 року.

За словами Костянтина Бриля, за останні три роки Мелітополь реально вийшов на новий, дуже якісний рівень життя.

- Сьогодні я на власні очі переконався, що всі важливі роботи знаходяться на завершальному етапі і їх якість та строки повністю задовільні. А кошти, виділені з обласного екологічного фонду, як то кажуть, «потрапили в ціль». Вважаю, що такими ж темпами варто просуватись і з ремонтом від центру до околиць,  насамперед відновлювати мережі тепло- та водопостачання. Адже в більшості наших міст мережам від 30-ти до 60-ти років і всі вони, наче бомби  уповільненої дії, можуть призвести до техногенної катастрофи в будь-який момент. Так, за один рік усіх проблем не вирішити. Проте нині кожен житель Мелітополя бачить реальні зміни, що відбуваються в місті, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн