Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До Запорізької області прибули два артилерійські бронекатери Військово-морських сил України

18 вересня 2018 - 10:38

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль разом із  народним депутатом  України Олександром Пономарьовим та Бердянським міським головою Володимиром Чепурним перевірили умови та територію дислокації бронекатерів Військово-морських сил України.

- Місто Бердянськ славиться окремим батальйоном морської піхоти. А нині до Запорізької області прибули два артилерійські бронекатери Військово-морських сил України. Це дуже важливо, адже через дії Російської Федерації конфронтація в районі Азовського узбережжя продовжується. Тож присутність військових в Азовському морі є необхідністю. Адже ми маємо бути певні, що ті кораблі, які працюють у Бердянському порту, в безпеці. Всі протиправні дії будуть задокументовані відповідним чином та передані міжнародним інститутам, аби світова спільнота побачила порушення з боку Росії, а ми могли виставити юридичні претензії та отримати відповідну компенсацію.  Тож планується, що до кінця року на Азовському морі буде створено військово-морську базу ВМС Збройних сил України. Це стосується як матеріально-технічної сторони, так і людського потенціалу. Крім цього, ми маємо пам’ятати, що наші захисники заслуговують не тільки на гідні умови служби, а й на впевненість, що ми подбаємо про їхні родини, побут та гідне майбутнє мирної України, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону також нагадав, що під час засідання РНБО, яке провів Президент України Петро Порошенко, було розглянуто заходи національної безпеки в районі Азовського моря. Рада національної безпеки і оборони України затвердила комплекс заходів, спрямованих на захист національних інтересів у південних регіонах, акваторіях Азовського і Чорного морів. Зокрема, передбачено посилення військово-морської присутності в Азовському морі та створення корабельно-катерного угруповання ВМС ЗСУ, розвиток відповідної інфраструктури та забезпечення підрозділів берегової оборони новітньою високоточною ракетною зброєю.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 753-го дня війни

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав Запорізьку область

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

415 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби.