Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область нарощує матеріальний резерв для ліквідації можливих надзвичайних ситуацій

19 вересня 2018 - 11:38

Запорізька область нарощує матеріальний резерв для ліквідації можливих надзвичайних ситуацій

Запорізькою облдержадміністрацією постійно проводиться робота щодо створення та використання регіонального матеріального резерву, призначеного  для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Номенклатура та обсяги регіонального матеріального резерву визначені з урахуванням прогнозованих для території області видів та рівня надзвичайних ситуацій, обсягів робіт з ліквідації їх наслідків, розмірів заподіяних збитків, обсягів забезпечення життєдіяльності постраждалого населення.

На сьогодні регіональний матеріальний резерв, накопичений за рахунок коштів обласного бюджету на  суму  7597,6 тис. грн., становить  70% від запланованого. До резерву закладено: аварійно-рятувальне обладнання для рятування людей при дорожньо-транспортних пригодах,  техногенних аваріях, протихімічні та протирадіаційні прилади та засоби, дизельні та електронасосні установки для відкачування брудної води, пересувні електростанції потужністю від 7 КВт до 200 КВт, засоби рятування на воді (рятувальні човни, водолазне спорядження), паливо тощо.

Місцеві матеріальні резерви накопичені на  суму 3252,4 тис. грн. або 51,4% від запланованого.

Також затверджено програму подальшого нарощування регіонального  матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій   на 2016-2020 роки.

У 2017 році на поповнення регіонального матеріального резерву з обласного бюджету було виділено 2363,68 тис. грн.

У поточному 2018 році на ці цілі з обласного бюджету виділено 940 тис. грн. на придбання: будівельних матеріалів  та засобів загальногосподарського призначення (90 тис. грн.);  паливно-мастильних матеріалів (600 тис. грн.);  засобів насосного обладнання (250 тис. грн.).

На 2019 рік на фінансування заходів і завдань реалізації програми заплановано 872 тис. грн., на 2020 рік - 940 тис. грн.

Матеріальні цінності та технічні засоби регіонального матеріального резерву передані на відповідальне збереження установам та організаціям,  які мають відповідні підрозділи та спеціалістів з експлуатації, обслуговування та спроможні в певний час використати технічні засоби при ліквідації надзвичайної ситуації. 

Матеріальний резерв постійно підтримується на рівні, необхідному для ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області