Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перерозподілено кошти державного бюджету на реалізацію інвестиційних проектів

19 вересня 2018 - 13:44

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок бюджетних коштів.

Для Запорізької області Кабінетом Міністрів України затверджено 25 проектів на загальну суму 195,3 млн. грн. До області з фонду фактично надійшло 128,6 млн. грн. (загальний фонд – 104,2 млн. грн., спеціальний фонд – 24,4 млн. грн.), проведено касових видатків на суму 50 млн. грн. (39%).

На сьогодні повністю реалізовано проект з реконструкції будівлі під сільську лікарську амбулаторію в селищі Нове Мелітопольського району.

На завершальній стадії роботи з реконструкції будівлі обласної філармонії у м. Запоріжжя та двох водопроводів у Запорізькому районі (с. Лукашеве та с. Малишівка).

Активно освоюються бюджетні кошти на об’єктах з капітального ремонту будівель: спеціалізованої школи № 23 у м. Мелітополь; дошкільного навчального закладу № 41 у м. Бердянськ; лікувального та поліклінічного корпусів обласної клінічної дитячої лікарні; загальноосвітньої санаторної школи-інтернату № 7 у м. Запоріжжя; поліклініки обласного медичного центру серцево-судинних захворювань.

- Кошти з державного бюджету фактично надійшли до області 22.06.2018. У зв’язку зі значним скороченням строків їх освоєння  облдержадміністрація регулярно здійснює моніторинг стану реалізації проектів. За результатами попереднього засідання, яке відбулося 17 липня, до Мінрегіону були надіслані пропозиції щодо перерозподілу коштів фонду між проектами, зокрема було запропоновано зменшити обсяг фінансування  на шість проектів на  суму 37 044,021 тис. грн., натомість збільшити на цей самий обсяг на п’ять  проектів. На теперішній час, з урахуванням можливих темпів виконання будівельних робіт на об’єктах, існує загроза не освоєння коштів у запланованих обсягах до кінця бюджетного року по двох проектах:  реконструкція обласного протитуберкульозного диспансеру та будівництво басейну Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії. У зв’язку з цим та з метою ефективного використання коштів до кінця бюджетного року пропонується здійснити перерозподіл коштів ДФРР між проектами, які вже реалізуються. Зокрема, пропонується зменшити обсяг фінансування  двох проектів на 4 963,794 тис. грн. та збільшити по двох проектах на цей самий обсяг, - повідомив Едуард Гугнін.

За підсумками розгляду комісія  вирішила збільшити видатки на капітальний ремонт будівель Запорізької загальноосвітньої санаторної школи-інтернату №7 І-ІІ ступенів та капітальний ремонт будівель поліклініки та стаціонару обласного медичного центру серцево-судинних захворювань.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць