Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

ОТГ Запорізької області стали учасниками пілотного проекту «ООН Жінки в Україні»

21 вересня 2018 - 10:37

Перше знайомство п'яти об'єднаних територіальних громад Запорізької області - Біленьківської, Гірсівської, Комиш-Зорянської, Комишуваської та Остриківської -  з представниками проекту «Розбудова демократичного, мирного та гендерного рівноправного суспільства в Україні» програми «ООН Жінки в Україні» відбулося в Запорізькому Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Відібрані на конкурсній основі ОТГ-партнери отримають допомогу і підтримку у розробці програм рівного доступу до ресурсів, подоланні насилля, створенні гендерноорієнтованого бюджету, втіленні ініціатив тощо. 

За словами спеціалістів програми,  громади часто реалізують інвестиційні проекти, але не враховують гендерні особливості, хоча у чоловіків і жінок - різні потреби.

З представниками проекту провела зустріч керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

- Завдяки співпраці з міжнародними фондами і програмами громадам вдається реалізувати свої задуми. Дуже приємно, що на сьогодні громади стали  активними в цій співпраці, у пошуках нових партнерів. Але завжди треба пам'ятати, що інвесторам потрібні надійні взаємовідносини, у яких йдуть назустріч, намагаються прискорити процес і всіляко допомагати, - зазначила  Зінаїда Бойко.

Представники громад під час круглого столу презентували своїх ОТГ, зосередивши увагу в тому числі і на кількісному представництві чоловіків і жінок в органах місцевого самоврядування та депутатського корпусу. Гендерний баланс приємно вразив: у деяких громадах співвідношення 50х50. Торкнулися й питання соціального захисту населенння, визначили під час обговорення проблеми громад, серед яких і насилля в сім'ях, раннє материнство, згода жінок виконувати роботу за низьку зарплатню, щоб прогодувати дітей тощо.

Під час реалізації проекту  громади за допомогою експертів будуть детально вивчати проблеми, з'ясовувати їх причини, допомагати у їх розв’язанні, застосовуючи методологію, апробовану в інших європейських країнах. 

- Проект реалізується за підтримки Посольства Новегії, і ми дуже зацікавлені у співпраці з програмою «U-LEAD з Європою» як програмою країн Європейського Союзу. У нас уже є спільний проект у Донецькій області, тому сподіваємось і на співпрацю в Запорізькій області, - зазначила програмна стеціалістка «ООН Жінки в Україні» Домініка Стояноска.

Фахівці програми «ООН Жінки в Україні» під час зустрічі з керівником апарату облдержадміністарції Зінаїдою Бойко обговорили нагальні питання впровадження у громадах нового проекту. Посадовець повідомила, що наразі в Запорізькій області налічується 51 спроможна програма, до проекту долучилися п’ять із них, проте це тільки початок участі громад у такому соціально важливому проекті.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

(., 0Kb)

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?