Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міжнародний ITForum перетворює Запоріжжя на масштабний майданчик інформаційних технологій

28 вересня 2018 - 14:48

У виставковому центрі «Козак Палац» відбулося урочисте відкриття Міжнародного ITForum, у якому взяв участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. Форум організовано Global Genesis за підтримки Запорізької облдержадміністрації. Головними його завданнями є популяризація високих технологій серед запорізького бізнесу, нових знань та можливостей для обміну досвідом бізнесменів та розробників з різних галузей,  а також відкриття місцевих високотехнологічних підприємств та ІТ-компаній для України і світу.

Вітаючи учасників ITForum, Костянтин Бриль підкреслив, що 80% значних відкриттів в історії людства відбулися за останні 30 років.

- Сучасний темп життя вимагає застосування новітніх підходів та технологій для оперативного реагування на нові виклики. Це стосується абсолютно всіх сфер: ведення бізнесу, сільськогосподарського виробництва, промисловості, освіти, медицини, надання адміністративних послуг, залучення інвестицій… Зараз для нас стали звичними такі речі, які ще 10 років тому здавалися фантастичними: онлайн доступ до державних баз даних, отримання послуг, не виходячи з дому, наявність високошвидкісного інтернету. В авангарді цих нових ініціатив стоять спеціалісти IТ-сфери, «конструктори майбутнього». Хочемо ми того чи ні, IT стали невід'ємною часткою сучасного життя та посідатимуть величезне місце в суспільстві майбутнього. Економічний потенціал області сьогодні - це понад 380 провідних промислових підприємств. Більшість із них уже розпочали свій шлях до перетворень. Запоріжжя, залишаючись індустріальним лідером держави, має не тільки значний робочий потенціал, а й високий рівень інтелектуального розвитку. Наші навчальні заклади розробляють та впроваджують нові навчальні ІТ-програми, які за своєю якістю та наповненням не поступаються закордонним. А Україна має всі шанси стати одним із IT-центрів у Європі та навіть у світі. У нас є цікаві стартапи, розвинута інфраструктура, висококваліфіковані спеціалісти. Як наголосив Президент України Петро Порошенко, «треба перетворити інноваційний потенціал країни на переваги держави в конкурентній боротьбі на світовому ринку». Безперечно, Україна на міжнародній арені стає глобальним та визнаним гравцем. Упевнений, що ми зможемо розповісти світові сильну історію українського IT. Запорізький край має всі необхідні ресурси для того, щоб стати столицею IT-галузі у Південно-Східній Україні, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Під час відкриття ІT Forum були зачитані звернення від Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Як повідомив генеральний директор запорізької групи компаній Global Genesis Артур Гарслян, International IT Forum 2018 - захід міжнародного масштабу, який об'єднує власників бізнесу, ТОП-менеджерів, ІТ-фахівців та всіх тих, хто усвідомлює неможливість подальшого розвитку без сучасних інформаційних технологій. До участі в заході було запрошено розробників, менеджерів, маркетологів національного та міжнародного рівнів.

Загалом у рамках International IT Forum 2018 буде проведено  відкриті дискусії з питань упровадження інформаційних технологій в інфраструктуру міст, формування екосистеми smart міст, створення IT кластера та потенціалу співпраці бізнесу і органів влади у сфері залучення інвестицій.

Основні локації форуму: турнір геймерів, презентації технологічних та освітніх проектів, ІТ-виставка, дитяча зона з різноманітними майстер-класами та фуд-зона з сюрпризами для відвідувачів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць