Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі освітяни відзначають професійне свято

3 жовтня 2018 - 17:10

Напередодні Дня вчителя в обласній філармонії відбулось свято працівників освіти. Участь у заході взяв голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

- Саме завдяки освітянам ми всі отримуємо свій напрям у житті. Ви закладаєте у молоде покоління перші паростки патріотизму, принципів добра, обрання професії. Від тих маячків, які отримані нами в дитинстві і складається майбутнє. Я хочу подякувати всім освітянам Запорізької області за вашу нелегку працю, яка завжди ставить професію на перший план. Бути вчителем - це покликання. І ті, хто з любов’ю ставиться до дітей, отримують щиру подяку від своїх вихованців. Останнім часом перед вами постало чимало непростих завдань в рамках реформ освіти, які були започатковані Урядом та Президентом України Петром Порошенком. Та у нас із вами є стабільний партнер, це Благодійний Фонд Порошенка та Марина Анатоліївна Порошенко, які всіляко підтримують розвиток інклюзивної освіти в Україні. Власне запорізькі освітяни зробили чимало і ми пишаємось цими результатами, адже саме ваші методичні напрацювання стали основою, за якою інклюзивна освіта нині втілюється в життя по всій державі, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За даними департаменту освіти і науки ОДА, з понад 45 тисяч працівників освіти Запорізького регіону більше 30 тисяч становлять педагогічні та науково-педагогічні працівники, які за освітніми ланками розподілені так: майже 7 тисяч - дошкільна, 18 тис. - загальна середня, більше 1 тис. - позашкільна, близько 2 тис. - професійно-технічна, більше 5 тисяч – вища освіта. Серед них майже 3 300 керівників закладів та їх заступників. Від їх професійної кваліфікації, умов роботи, соціального захисту безпосередньо і насамперед залежать перспективи розвитку освіти та суспільства в цілому. У зв`язку з реформуванням освіти йдеться про нову роль вчителя в умовах Нової української школи. Автономія закладу освіти надає педагогу академічну свободу у виборі методів і технологій навчання, програм, підручників і навчальних посібників, побудови авторських освітніх програм.

Під час свята очільник регіону вручив відзнаки найкращим працівникам галузі освіти регіону. Так, за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток сфери освіти і науки України Костянтин Бриль вручив нагрудний знак Міністерства освіти і науки України «Василь Сухомлинський» начальнику відділу позашкільної, вищої освіти та інтернатних закладів управління дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної та вищої освіти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігорю Шпірному.

Також, за багаторічну сумлінну працю, значні досягнення в розвитку освіти Запорізької області, успіхи у професійній діяльності та з нагоди Дня працівників освіти медаллю «За розвиток Запорізького краю» був нагороджений заступник директора департаменту – начальник управління дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної та вищої освіти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віктор Захарчук.

Крім того, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління та з нагоди Дня працівників освіти Грамотами Запорізької обласної державної адміністрації були нагороджені: директор державного навчального закладу «Дніпрорудненський професійний ліцей» Сергій Осипенко; вчитель української мови та літератури комунального закладу «Запорізький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник» Запорізької обласної ради Інна Назаренко; вчитель зарубіжної літератури комунального закладу «Малобілозерська спеціалізована естетична школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Дивосвіт» Запорізької обласної ради Ліна Олефіренко; вчитель ритміки КЗ «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Світанок» ЗОР Світлана Епанова; вчитель англійської і німецької мов комунального закладу «Навчально-виховний комплекс «Джерело» Комишуваської селищної ради Оріхівського району Запорізької області Наталія Онищенко та вчитель української мови та літератури комунального закладу загальної середньої освіти «Зарічненська гімназія» Комишуваської селищної ради Оріхівського району Запорізької області Наталія Панченко.

Найбільш очікуваною частиною свята працівників освіти стало вручення премій найкращим представникам педагогічної громади області. В 2018 році лауреатами обласної педагогічної премії стали  35 вчителів і викладачів, педагогів і вихователів, методистів і майстрів.               

Окремі відзнаки освітяни отримали в номінаціях премії міського голови, також були нагороджені переможці Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року», «Працівники  закладів позашкільної освіти, які мають переможців творчих конкурсів всеукраїнського та міжнародного рівнів», «Працівники закладів дошкільної освіти, які мають власний узагальнений педагогічний досвід чи успішно впроваджують перспективний педагогічний досвід»

Також на всіх гостей свята чекала концертна програма та виставка.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров