Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькому бізнес-хабі презентували перші досягнення

4 жовтня 2018 - 14:44

У Запоріжжі пів року  функціонує бізнес-хаб, що є спільним проектом Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців «Потенціал» та обласного центру зайнятості. Його учасники обговорили на засіданні діяльність та практичні здобутки за цей період.

Варто зазначити, що цей проект  спрямований на вирішення питань підвищення рівня обізнаності  громадян, у тому числі молоді, суб’єктів малого і середнього підприємництва щодо започаткування та ведення бізнесу через надання кейсу послуг; підвищення рівня комунікацій  між владою, бізнесом та громадськістю у розв’язанні  проблем, які гальмують розвиток підприємництва.

Заступник директора Запорізького обласного центру зайнятості Тетяна Кошечко повідомила, що протягом другого сезону, що тривав з середини липня, учасники проекту відвідували практичні семінари, тематика яких була надзвичайно широкою та корисною, знайомилися з досвідом, бізнес шляхом успішних підприємців, спілкувалися та набували власного досвіду молодого підприємця. Загалом 24 молоді людини з числа безробітних протягом двох сезонів взяли участь у практичному навчанні.

Десятеро учасників ІІ етапу проекту отримали сертифікати та поспілкувалися з успішними бізнесменами, банкірами та провідними фахівцями територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

Як розповіли у Запорізькому бізнес-хабі, цей проект об’єднав амбітних та креативних підприємців-початківців, а також тих, хто прагне відкрити власний бізнес та досягти успіху. Залучені  фахівці зі сторони роботодавців, служби зайнятості, а також місцевої влади та бізнес середовища  вчили та допомагали сформувати власні бізнес ідеї та успішно їх реалізувати.

Під час фіналу учасники  розповідали про плани своєї діяльності на майбутнє. Так, учасник АТО Антон Картавицький розповів про перші успіхи у сфері сільськогосподарського виробництва та роздрібної торгівлі.

Голова ЗОСППР «ПОТЕНЦІАЛ» Олександр Головко подякував за допомогу в реалізації спільного проекту та співпрацю Запорізькому обласному центру зайнятості та обласній державній адміністрації.

За інформацією служби зайнятості, з 2001 року отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності понад 15 тисяч громадян, які зареєструвались як суб’єкти підприємницької діяльності у сфері торгівлі, сільського господарства, надання побутових послуг населенню, в тому числі юридичних та нотаріальних. Уже протягом поточного року 93 безробітних захистили бізнес-плани  та започаткували власну справу за сприяння служби зайнятості.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області