Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці поклали квіти до Першого каменя Алеї захисників України

10 жовтня 2018 - 15:41

Урочистий мітинг з нагоди Дня захисника України, що відбувся в парку Металургів, відвідав голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, а також обласний військовий комісар, начальник Запорізького гарнізону Юрій Трофименко, учасник антитерористичної операції, воїн-кіборг В’ячеслав Зайцев, батько загиблого солдата Олександра Говорухи, голова громадської організації «Родина козацької звитяги» Микола Говоруха.

До присутніх звернувся Костянтин Бриль.

- Одне з найвеличніших свят нашої держави - День захисника України - для Запорізького краю  має дуже велике значення. Адже саме на нашій землі воно було проголошено Президентом України Петром Порошенком. Ми також відзначатимемо 75-у річницю визволення міста від фашистів, Покрову Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва. Сучасна Українська держава є історичним та політичним спадкоємцем Київської Русі, козацтва, Української народної республіки та тисячолітньої християнської традиції. День захисника України є важливим свідченням цієї спадковості. Адже козацька звитяга та мужність, яка передалася нашим воїнам під час Другої світової війни, і нині живе у серцях тих запоріжців, що захищають нашу державу на сході України. Сьогодні ми дякуємо тим, хто з нами, та шануємо всіх, хто віддав життя за мирне небо над нами. Дякую всім поколінням захисників України, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У боротьбі за свободу та незалежність України, за наше право бути господарями на своїй землі  в ході бойових дій на сході держави своє життя віддали 146 жителів Запорізького краю. На честь загиблих захисників України пролунав військовий салют.

Учасники мітингу, рідні та близькі українських героїв, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій та громадськості поклали квіти до Першого каменя Алеї захисників України. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств