Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

АТ «Запорізький завод феросплавів» відзначив своє 85-річчя

11 жовтня 2018 - 10:43

З цієї нагоди у Запорізькій обласній філармонії  відбулися урочисті збори, у яких взяв участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. На святковий захід також завітали представники влади міста й області, партнери і колеги - керівники підприємств Запоріжжя і України, а також  закордонні гості з Грузії, Словаччини, Польщі.

Вітаючи працівників АТ «ЗФЗ» з  ювілеєм підприємства, Костянтин Бриль наголосив на великому вкладі заводу у розвиток Запорізького краю.

- Прийміть мої щирі вітання з нагоди 85-річчя утворення Запорізького заводу феросплавів. За цей час ваше підприємство здобуло репутацію стабільного виробника феросплавів. Завод є одним із найбільших у світі не лише за  обсягами виробництва, а й за номенклатурою сплавів, що випускаються. Частка виробництва продукції заводу в Україні складає 30-35%, у світовому обсязі феросплавів – 1-2%. Особливу увагу на підприємстві приділяють питанням реконструкції і модернізації виробництва, реалізації енергозберігаючих та екологічних програм. Запорізька область у ці непрості часи посідає почесне третє місце серед регіонів України за обсягами реалізації промислової продукції. Це – майже 9% у масштабах України. І це досягнення в тому числі і працівників колективу Запорізького заводу феросплавів. Ваш легендарний колектив став справжньою кузнею високопрофесійних кадрів. Дякую вам за високий професіоналізм та бажаю добробуту й успіхів у всіх починаннях, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону вручив відзнаки працівникам АТ «ЗФЗ». Зокрема, грамотами облдержадміністрації були нагороджені в.о. начальника відділу вхідного контролю Юлія Стремедловська; майстер ділянки з поточного утримання та ремонту залізничної колії, зайнятого на шлакових відвалах цеху переробки шлаку, Микола Карпець та плавильник феросплавів 6 розряду плавильного цеху № 2 Олександр Коробко.

Подяки голови облдержадміністрації  отримали начальник зміни плавильного цеху № 3 Сергій Заєць та машиніст тепловозу залізничного цеху Володимир Сумка.

У свою чергу, на згадку про ювілей підприємства голова правління АТ «ЗФЗ» Павло Кравченко вручив  Костянтину Брилю пам'ятну булаву. 

Довідково:

АТ «ЗФЗ» складається з:

  • чотирьох основних плавильних цехів, обладнаних 31 електропіччю з установленою потужністю трансформаторів від 5 до 27,6 МВА;
  • допоміжних цехів, що забезпечують технічні та технологічні потреби і безперервний графік роботи основних цехів.

У період 1994 – 2006 років була проведена повна реконструкція цеху №3 із застосуванням нових прогресивних рішень, установкою імпортного та вітчизняного обладнання  відповідно до вимог світових стандартів.

У квітні 2008 року завершено реконструкцію системи аспірації ділянки випалу вапняку.

У період 2009 - 2013 років проводилася реконструкція цеху №4 з установкою газоочисток (введено в експлуатацію в квітні-червні 2014 року).

У жовтні 2010 року в цеху №1 (ОСС)  введена в експлуатацію піч постійного струму потужністю 5 МВА і розпочато освоєння технології виробництва феросиліцію на ній.

У лютому 2011 року завершено монтаж ще однієї печі постійного струму потужністю 5 МВА.

У липні 2014 року пущена в роботу піч № 15 з ультра-низькою частотою струму.

У 2015 році розпочато роботи з удосконалення конструкції склепіння печей у цеху № 4.

У 2016 році в плавильному цеху № 4  введено в експлуатацію установки сушки ковшів на феросплавному газі.

Завод продовжує розвиватися, освоює сучасні технології і інноваційні підходи у виробництві і менеджменті.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області