Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відкрито перший бізнес-інкубатор ІТ спрямування

11 жовтня 2018 - 11:54

У Запорізькому національному технічному університеті на базі кафедри менеджменту Економіко-гуманітарного інституту в рамках Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва у Запорізькій області відкрито бізнес-інкубатор.

На урочисту подію зібралося чимало гостей. Серед них - перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян та директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі Оксана Матвіїшина.

- В Україні тільки 5% молоді займається підприємництвом, а 38 % – лише мають наміри започаткувати власний бізнес. Тому одним із пріоритетів влади є підтримка молоді та розвиток молодіжного підприємництва. Ми прагнемо не лише навчити молодь, а й надати їм реальні можливості для започаткування власної справи. Вже два роки  інкубанти з найкращими бізнес-планами отримують з обласного бюджету по 100 тис. грн. на реалізацію своїх ідей. Вітаю з відкриттям п’ятого бізнес-інкубатора на базі Запорізького національного технічного університету, який є першим за такою спрямованістю. Лабораторія інкубатора вже оснащена 3D-принтером, а в рамках Програми придбано сучасну мультимедійну станцію, яка дасть нові можливості для роботи у цих сферах. Бажаю як організаторам, так і майбутнім учасникам інкубатора плідної роботи, натхнення та нових досягнень, - зазначила Елла Слепян.

На створення цього об'єкта інфраструктури, що підтримує інноваційне підприємництво, з обласного бюджету виділено у 2018 році 100 тис. грн., у тому числі  25,2 тис. грн. були спрямовані на освітні послуги; 36,8 тис. грн. –  на оргтехніку;  38 тис. грн. – на комплектуючі до мультимедійної станції для 3D моделювання та створення віртуальної реальності.

Ректор ЗНТУ Сергій Бєліков повідомив, що адміністрація університету надала дві аудиторії (аудиторну та технологічну) загальною площею 100 квадратних метрів. Особливістю роботи інкубатора буде функціонування лабораторії для моделювання віртуальної реальності та 3D – друку. В інкубаторі передбачено 12 робочих місць, кожне буде оснащено комп'ютерами з підключенням до Інтернету.

Як повідомила директор новоствореного бізнес-інкубатора Тетяна Пулина,  учасникам на безкоштовній основі будуть надаватися інформаційні, юридичні, маркетингові послуги та бухгалтерська підтримка. Учасником інкубатора на конкурсній основі може бути: студент будь-якого ВНЗ, який пройшов відбір за результатами відкритого конкурсу та готовий зареєструватися як підприємець; приватний підприємець, який займається бізнесом менше одного року. Термін пільгового знаходження в інкубаторі - не більше півтора року, потім при бажанні - на платній основі.

Довідково. Наразі в Запорізькій області в рамках обласної Програми розвитку бізнесу створено та діє чотири бізнес-інкубатори на базі вищих навчальних закладів: Запорізького національного університету, Запорізької державної інженерної академії, Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії та Таврійського державного агротехнологічного університету у м. Мелітополі. Близько 40 випускників бізнес-інкубаторів уже започаткували свій бізнес. Метою створення  інкубаторів є всеосяжна підтримка молодіжного підприємництва, стартап-проектів молодих підприємців.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей