Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі громади на «InCoForum-2018» представляють свої можливості для потенційних інвесторів

11 жовтня 2018 - 15:03

У рамках ІІІ Міжнародного форуму «InCoForum-2018» у виставковому центрі «Козак-Палац» відбулося відкриття спеціалізованих виставок: «Кооперація територіальних громад», «Будівництво та енергозбереження», «Зроблено в Запоріжжі».

В урочистій  церемонії взяли участь керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов, керівник представництва UkraineInvest у Східній Україні Олексій Іванченко.

- Другий рік поспіль однією із значних складових InCoForum є виставка об’єднаних територіальних громад. Ні для кого не секрет, що реформа децентралізації в Україні є однією з найуспішніших. На сьогодні в області вже сформовано 51 об’єднану громаду і щоразу, спілкуючись з їх головами, ми розуміємо, що з кожним роком громади розвиваються, впроваджуються нові проекти. Мені приємно, що кожен із учасників має певні досягнення і може ними поділитися тут. Звичайноя. хочеться, щоб на ці досягнення звернули увагу інвестори, - зазначила Зінаїда Бойко.

Виставка «Кооперація територіальних громад» презентує проекти об’єднаних територіальних громад Запорізької області. Тут міста Бердянськ, Енергодар та Мелітополь, Біленьківська, Долинська, Гуляйпільська, Кирилівська, Павлівська, Плодородненська та багато інших ОТГ регіону представляють свої можливості, проекти, що здатні зацікавити потенційних інвесторів.

Центральна локація виставки – інформаційний стенд Запорізької області. Саме тут відбувається демонстрація відеопрезентацій інвестиційних проектів об’єднаних територіальних громад. За допомогою спеціально створеної інтерактивної системи голосування кожен учасник може віддати свій голос за найкращий, на його думку, проект.

Виставка «Будівництво та енергозбереження» - 15-та міжрегіональна спеціалізована виставка потенційних постачальників товарів та послуг для громад. Підприємства з Дніпра, Запоріжжя та Києва пропонують продукцію та послуги з установлення сучасних систем енергозбереження, опалення, освітлення, рішення альтернативної енергетики, кондиціювання та вентиляції, благоустрою та проектування. Серед учасників – завод «SWAG-Котли», що є визнаним лідером у виробництві твердопаливного обладнання з м. Мелітополь, український виробник збірних будівельних конструкцій - компанія «Домокомплект», запорізький завод «Світлотехніка», інженерний центр «Теплостар» тощо.

Експозиція «Зроблено в Запоріжжі» - виставковий проект, здійснений за участю Запорізької міської ради в рамках програми підтримки МСБ м. Запоріжжя, який уже традиційно реалізується у рамках спеціалізованих виставок у ВЦ «Козак-Палац».

Цього разу продукцію власного виробництва представляють запорізькі компанії, що працюють у сфері технологій та роботизації зварювальних процесів («Тріада-Зварювання»), виробництва електрообладнання (завод «Лідер Електрик»), проектування для промисловості («Група інститутів по проектуванню «ГІПРОПРОМ Буд»), інноваційних інженерних рішень (компанія «Сінтек»), виробництва хліба та хлібобулочних виробів (пекарня «Урожай») та багато інших компаній, що дають привід пишатися запорізькими підприємцями.

Нагадаємо, «InCoForum-2018» організований облдержадміністрацією, Запорізькою торгово-промисловою палатою та Агенцією регіонального розвитку Запорізької області спільно з партнерами  – проектом міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (проект ПРОМІС), програмою «U-LEAD з Європою», Запорізьким Центром розвитку місцевого самоврядування, UkraineInvest. Відкриття масштабного інвестиційного форуму відбудеться 12 жовтня у виставковому центрі «Козак-Палац».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни