Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міжнародна конференція у Запоріжжі виробляє рекомендації для сучасної вищої та середньої освіти

12 жовтня 2018 - 13:41

На базі Хортицької навчально-реабілітаційної академії розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція «Досвід і проблеми організації соціальної та життєвої практики учнів і студентів на засадах компетентнісного підходу до освіти», присвячена 25-річчю наукової школи педагогіки та психології життєтворчості.

У роботі конференції беруть участь майже 300 фахівців, зокрема науковці і педагоги з різних регіонів України та зарубіжних країн: Польщі, Болгарії, Молдови, Латвії, Румунії, Казахстану, Грузії, Сполучених Штатів Америки та Бразилії.

Упродовж двох днів освітяни будуть обговорювати актуальні проблеми модернізації системи освіти в ХХІ столітті на засадах компетентнісного підходу, інноваційного розвитку навчальних закладів як відкритих соціально-освітніх інституцій, узагальнювати досвід розвитку життєвої компетентності учнівської та студентської молоді в процесі соціальної і життєвої практики, визначати методичні засади і технологічне забезпечення соціально-педагогічного і психологічного супроводу становлення особистості як суб’єкта життєтворчості в умовах динамічного соціокультурного простору.

Привітали гостей з усього світу під час урочистого відкриття міжнародної науково-практичної конференції заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, заступник голови Запорізької обласної ради Владислав Марченко, директор Департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування Міністерства освіти і науки України Андрій Шевцов, директор Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Озерова, генеральний директор Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізькій області Володимир Степаненко.

- Міжнародна науково-практична конференція відбувається в рамках реалізації освітніх реформ «Нова українська школа». Обговоривши теоретичні та прикладні проблеми організації соціальної та життєвої практики учнів і студентів на засадах компетентнісного підходу до освіти на пленарних засіданнях, учасниками конференції буде прийнято резолюцію, питання якої охоплюватимуть усіх учасників освітнього процесу, що в свою чергу буде якісним кроком у реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти НУШ на період до 2029 року, - зазначив Едуард Гугнін.

Варто зазначити, що у прийнятій резолюції будуть сформовані рекомендації Міністерству освіти і науки України, Національній академії педагогічних наук України, Інституту модернізації змісту освіти, органам управління освітою, закладам вищої освіти та загальноосвітнім навчальним закладам.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 781-го дня війни

Другий день поспіль рашисти травмують мирних мешканців прифронтового Гуляйполя