Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Під час «InCo Forum - 2018» «НІБУЛОН» забив першу палю нового терміналу у Вільнянському районі

12 жовтня 2018 - 16:36

У Запорізькій області втретє проводиться Міжнародний форум з інтеграції та кооперації «InCo Forum - 2018». У цьогорічному заході було три основних тематичних напрямки, яким присвячені панельні дискусії: альтернативна енергетика, успішний досвід та перспективи розвитку; міжнародна технічна допомога для розвитку бізнесу та громад; кооперація бізнесу та громад.

В одній з панельних дискусій взяв участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

- Сьогодні Запорізька область підтвердила своє прагнення до розбудови регіону. Ми одні з перших долучилися до запровадженої Президентом України Петром Порошенком реформи децентралізації. Стратегія децентралізації владних повноважень цілком відповідає європейському духу та є реальним кроком до розвитку економічної та соціальної активності громад. Завдяки докладеним зусиллям, командній роботі влади та громад ми стали одними з лідерів по впровадженню цієї реформи. Беззаперечне підтвердження цього - 51 створена громада. Інвестиційний форум стає майданчиком для налагодження взаємовигідного співробітництва бізнесу та ОТГ. І вже нема необхідності переконувати громади в ефективності об’єднання. Тож нині головним своїм завданням ми бачимо підтримку успішної практики взаємодії громад, бізнесу, міжнародних проектів на правах партнерства. Це, у свою чергу, дозволить вирішити багато інфраструктурних і соціальних проблем, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону подякував головним партнерам Запорізького краю - вітчизняним та закордонним інвесторам, які представили сьогодні свої проекти; міжнародним грантовим організаціям, які надають допомогу громадам, а також соціально відповідальному бізнесу.

Окрему увагу Костянтин Бриль приділив будівництву найбільшого в Україні річкового зернового терміналу компанії «НІБУЛОН». Під час «InCo Forum - 2018» у режимі он-лайн трансляції було забито першу палю нового терміналу в с. Тернівка Вільнянського району. Цей проект не лише покращить логістику всього регіону, дозволить розвантажити автомобільні шляхи, але й пожвавить економічну активність території. Тож очільник регіону висловив вдячність Олексію Вадатурському за його невичерпну енергію та прагнення до розбудови рідної держави.

Крім цього, голова облдержадміністрації підкреслив, що вже зараз без перебільшення наш регіон можна називати енергетичним серцем Європи. Запорізький край став українським флагманом енергогенерації за допомогою відновлюваних джерел. Найбільша в Україні вітрова електростанція, яка входить у топ-5 найбільших ВЕС Центральної та Східної Європи,  Ботіївська ВЕС, була лише початком на цьому шляху. За технічними рішеннями вона є однією з найсучасніших в Україні.

- Нині компанія ДТЕК, відчувши підтримку, розширює потужності, будуючи нові ВЕС у Приморському районі. За твердженнями представників компанії, в Запорізькій області було встановлено світовий рекорд за терміном від першого анонсу проекту до початку будівництва. Тож  щиро дякую Максиму Вікторовичу Тімченку за конструктивну позицію, яка веде Запорізьку область вперед до застосування новітніх технологій в енергетиці. Нам вдалося вирішити всі проблемні питання, надати всі дозволи для початку реалізації інвестиційного проекту компанії Юрокейп Юкрейн. Протягом майже 10 років ця інвестиція була заморожена, але вже зараз ми маємо чіткий графік інвестування та виконання робіт. Маю дуже великі сподівання, що нове керівництво компанії Юрокейп зможе довести проект до етапу реалізації та вже у 2019 році вітрова електростанція подаватиме струм у мережу, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За словами очільника регіону, енергонезалежність - це стратегічний пріоритет нашої держави, який успішно реалізується у Запорізькому регіоні. У цьому контексті дуже знаковою є увага до нашого регіону нових інвесторів, які прагнуть будувати в області нові високотехнологічні виробництва. Це технології 21 сторіччя, які зможуть запустити ланцюговий ефект модернізації нашого промислового регіону. Новітня металургія, застосування інноваційних матеріалів, передових технологій стануть поштовхом до розвитку машинобудування та інших виробництв.

У рамках «InCo Forum - 2018» голова облдержадміністрації Костянтин Бриль та генеральний директор NextMetals Ltd (США) Бентон Вілкоксон підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації проекту з виробництва інноваційних металів.

- Роль влади полягає у наданні партнерам максимального сприяння. Кожен інвестор отримує в Запорізькій області необхідну підтримку. Ми маємо амбітні плани та докладемо максимум зусиль для їх успішної реалізації. Спільними діями ми розпочали та продовжуватимемо будівництво нової сильної, незалежної європейської держави, - підсумував голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн