Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Правоохоронці та підшефні військові частини отримали подарунки до Дня захисника України

14 жовтня 2018 - 10:31

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль повідомив, що до свята було надано допомогу батальйону поліції особливого призначення ГУ НП в Запорізькій області; ВЧ 3029 Національної гвардії України та 55-ї окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ» Збройних Сил України.

Облдержадміністрація та Фонд сприяння обороні Запорізької області надають необхідну підтримку не тільки одинадцяти підшефним частинам, які визначені згідно з Указом Президента України Петра Порошенка, а й іншим захисникам України та Запорізького краю. Насамперед це стосується створення гідних умов та затишку, аби захисники могли пишатися своїм місцем служби. В поточному році ми приділили увагу кільком напрямкам, де була потрібна допомога. Адже наші захисники справді  заслуговують на увагу та підтримку, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Зокрема, нині вже завершено будівництво адміністративно-побутового корпусу для батальйону поліції особливого призначення ГУ НП в Запорізькій області. Вартість робіт склала 500 тисяч гривень. Це кошти субвенції за обласною програмою «Профілактики правопорушень та забезпечення громадської безпеки в Запорізькій області, розвитку матеріально-технічної бази Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, прокуратури Запорізької області, Військової прокуратури Запорізького гарнізону Південного регіону України, Управління Служби безпеки України в Запорізькій області, Головного управління ДФС в Запорізькій області, Управління патрульної поліції у м. Запоріжжя Департаменту патрульної поліції на 2017-2021 роки», затверджена рішенням Запорізької обласної ради.

Адміністративно-побутовий корпус має два поверхи, загальною площею 340,5 м². Будівля забезпечена, електро-, водопостачанням, каналізацією, автономну систему опалення. На першому поверсі розміщено дві гардеробні кімнати із шафами для збереження майна та амуніції поліцейських, санвузол та душова кімната. На другому поверсі розміщено дві спальні кімнати, які укомплектовані 30 двоярусними ліжками. 

Крім того, за підтримки обласного благодійного фонду «Фонд сприяння обороні Запорізької області», облдержадміністрації, у співпраці з бізнесом, який активно працює в Запорізькому регіоні, ТОВ «ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ» відновили плац батальйону поліції особливого призначення ГУ НП в Запорізькій області на суму в 1 мільйон 600 тисяч гривень.

Так само підрядник відреагував на прохання  облдержадміністрації та оновив майданчик для шикування особового складу 55-ї окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ» Збройних Сил України на суму 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Також за підтримки обласного благодійного фонду «Фонд сприяння обороні Запорізької області» в казармах та музеї артбригади замінено вікна та утеплено фасад на суму 811,878 тисячі  гривень.

На останок Костянтин Бриль додав, що у військовій частині 3029 Національної гвардії України зведено гуртожиток для військовослужбовців військової служби за контрактом вартістю 1 мільйон 500 тисяч гривень. Це кошти субвенції за обласною програмою «Сприяння розвитку матеріально-технічної бази, соціальної, інформаційної та організаційної підтримки військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України» на 2017-2021 роки затверджена рішенням Запорізької обласної ради (захід «Реконструкція будівлі під житло для військовослужбовців контрактної служби»).

- Окремо за кошти обласного благодійного фонду «Фонд сприяння обороні Запорізької області» для військовослужбовців, що житимуть  в гуртожитку ВЧ 3029 Національної гвардії України було придбано побутову техніку, освітлення, телевізори, холодильник, сантехніку та інші необхідні речі. Загальна вартість допомоги, наданої коштом Фонду  - 797,096 тисяч гривень. Всі ці гроші - допомога не байдужих представників бізнесу Запорізького краю, які розуміють важливість підтримки наших захисників, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою